Forbløffende forskning: Denne populære sport øger risikoen for hudkræft

15/08/2023 10:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I Danmark er der mere end 164.000 personer, der dyrker denne sport.

Mest læste i dag

En nylig undersøgelse foretaget i Australien har afdækket en bekymrende sammenhæng mellem golf og forekomsten af hudkræft. Over 25% af golfspillerne lider af denne sygdom, hvilket er markant højere end de 7% i den generelle befolkning. Resultaterne indikerer, at golfspillere har en 2,4 gange større risiko for at udvikle hudkræft.

Dette er rapporteret af avisen The Sun.

Forskere fra University of South Australia, ledet af Dr. Brad Stenner, har afdækket disse bekymrende resultater og har i den forbindelse udsendt anbefalinger til golfspillere. Dr. Stenner opfordrer til omhyggelig brug af solcreme med høj solbeskyttelsesfaktor (SPF) under golfspillet for at minimere risikoen for hudkræft. Derudover anbefales det, at golfspillere dækker deres arme og bærer en bredskygget hat i stedet for en kasket for at beskytte sig bedre mod skadelige UV-stråler.

Det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler.

Selvom der er mange positive aspekter ved at spille golf både for fysisk og mental sundhed, advarer Dr. Stenner om, at kampagner om solbeskyttelse måske ikke har haft tilstrækkelig fokus på golfspillere og den øgede risiko for hudkræft.

Hudkræft omfatter forskellige typer, herunder ikke-melanom og melanom. I Storbritannien diagnosticeres der hvert år omkring 147.000 tilfælde af ikke-melanom hudkræft, som resulterer i omkring 720 dødsfald årligt.

Disse resultater understreger behovet for mere oplysning og opmærksomhed på potentielle risici ved udendørsaktiviteter som golf. Golfspillere bør træffe nødvendige forholdsregler for at beskytte deres hud mod skadelige UV-stråler for at bevare deres sundhed og nyde denne sport på en sikker måde.

Den årlige officielle opgørelse over antallet af golfspillere i Danmark viser, at der er 164.130 aktive medlemmer af danske golfklubber.