Blind mand ser sin kone for første gang: Har kun tre ord at sige

21/07/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Da denne mand så sin kone for første gang, havde han kun tre ord at sige.

Mest læste i dag

De fleste kan næppe forestille sig, hvordan det er at miste synet på ens kære. Dette har været virkeligheden for Gene Purdie i lang tid, da han ikke kan se verden på samme måde som os andre. Han blev født med Stargardts sygdom.

Stargardts sygdom påvirker skarpheden af vores syn. De, der lider af denne sygdom, oplever meget sløret syn og kan normalt kun se konturerne af de ting, de kigger på.

Mens synstab i nogle tilfælde kan begynde allerede i barndommen, er der også dem, der først oplever det som voksne. Men det nedsatte syn forhindrede ikke Gene i at møde kvinden i sit liv.

Hans kone, Joy, har afsløret, at da hun lige var begyndt at interessere sig for Gene, vinkede hun for at sige "Hej", men Gene gik lige forbi hende. Det gjorde ondt på hende, men Joy gav ikke op.

Næste gang hun så ham, spurgte hun ham, hvorfor han "lader som om, at han ikke ser hende". Gene fortalte hende her, at han er blind. Og det var begyndelsen på deres liv sammen.

De begyndte at ses, blev et par og blev endda gift. Senere stiftede de også familie. På dette tidspunkt gjorde Gene sit bedste for at leve med sygdommen og trænede sig selv til at klare opgaver derhjemme.

Parret har fortalt, at Gene faktisk var dygtig til at lave mad, selvom han var nødt til at sætte næsen helt tæt på siderne af en kogebog for at læse den.

Desuden gjorde han en stor indsats for at vise sin kærlighed til sin kone og søn, selvom han ikke kunne se dem.

En dag, mens Joy så fjernsyn, så hun et særligt segment på Rachael Rays show. I dette indslag gav hun en ung kvinde muligheden for at se sin søsters smil ved hjælp af et produkt ved navn eSight.

Dengang var det ikke tilgængeligt for Gene, men at se det i fjernsynet gav Joy håb om, at hendes mand kunne få et liv, hvor han kunne se deres søn. Hun skrev til Rachael Ray i håbet om at få en chance for at være med i showet.

"Selvom jeg hørte Rachael Ray sige, at de ville hjælpe nogen med at se, troede jeg stadig ikke på det, fordi vi altid har fået at vide 'nej'," sagde hun i showet.

"Jeg begyndte bogstaveligt talt at ryste og græde i den næste time eller mere, ved tanken om, at min mand kunne se mit ansigt for første gang – for at se vores søn for første gang."

Derefter blev Gene placeret foran et live publikum i Rachael Rays show, hvor hun også udtrykte stor glæde på parrets vegne. Her fik Gene mulighed for at se Joys ansigt for første gang.

De eneste ord, han kunne få ud, mens han holdt tårerne tilbage, var disse tre ord: "Hun er smuk".

I dette øjeblik vidste Joy, at brillerne virkede. Og da Gene lagde øjnene på sin søn, kunne mange i studiet ikke holde tårerne tilbage og græd sammen med ham.

Gene fik eSight-produktet som gave, hvilket har en værdi på cirka 110.000 kroner. Det betød, at han fik en mulighed for at leve et liv, hvor han kunne se både sin kone og søn.