Alex’ udlejer satte denne dims op i hans lejlighed uden varsel: Nu er dagligdagen fuldstændig forandret.

20/08/2023 05:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Flere satte spørgsmålstegn ved, om det var lovligt, at udlejeren satte dimsen op.

Mest læste i dag

Alex, en studerende inden for journalistik, har lejet en lejlighed i London til sin studietid. Månedlig lejebeløb ligger omkring 6.000 kroner, men for en tid tilbage tog udlejeren en ret speciel beslutning.

Udlejeren besluttede at låse termostaten væk, hvilket betød at Alex ikke længere kunne regulere temperaturen i sin lejlighed efter behov.

Dette medførte, udover manglende temperaturkontrol, også det ubehagelige faktum, at Alex ikke længere kunne aflæse temperaturen i lejligheden.

Dette er rapporteret af BBC.

Alex kommenterede: "Vi er i mørke omkring temperaturen. Når du er i nærheden, lyser skærmen op, men funktionaliteten er blevet deaktiveret. Vi er ude af stand til at aflæse tallet."

Alex delte et billede af den indelukkede termostat på Twitter, hvilket udløste en bølge af frustration mod udlejerens beslutning.

Mange begyndte at stille spørgsmål ved lovligheden af udlejerens handling.

Ironisk nok er det faktisk lovligt.

Ifølge David Smith fra Residential Landlords Association er det ikke imod loven at tage termostaten væk fra lejere. Dog anbefaler han også, at det altid er bedst at kommunikere med lejere om sådanne ændringer, før de implementeres:

"Det drejer sig om god udlejningspraksis, og vi opfordrer vores udlejere til at drøfte sådanne tiltag med lejere, før de tages i brug," udtaler han.

Alex' opslag om den indelukkede termostat fik over 30.000 "likes". Til billedet skrev han:

"Velkommen til at leje i London! Min udlejer har besluttet at indeslutte vores termostat."

Du kan se opslaget her: