Advarsel fra tidligere mekaniker: Denne fejl kan koste dig tusindvis af kroner

11/08/2023 11:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Fejlen kan nemt undgås.

Mest læste i dag

En tidligere mekaniker har delt sin viden om, hvordan bilister kan undgå en almindelig fejl, der potentielt kan koste dem tusindvis af kroner.

The Sun rapporterer om det.

Scott Kilmer, 69 år gammel, hvis YouTube-videoer har opnået næsten to milliarder visninger, gav sit råd i en kort TikTok-video.

Undgå dobbeltpakning

Han påpegede, at det aldrig er en god idé for bilister at begå det, han kalder "dobbelt tætning", når de skifter deres motorolie.

"Du skal forstå, at tætningen på dit oliefilter simpelthen sidder der," begyndte han. "Nogle gange, når du fjerner det fra motoren, kan tætningen sidde fast på motoren. Når du sætter det nye filter på, har det sin egen tætning. Hvis du placerer en tætning på en tætning, vil det resultere i pres, der kan forårsage lækage af al olien fra motoren," forklarede Scott i sin video.

Et filter oven på et andet

Dobbelt tætning opstår, når et nyt filter monteres oven på en eksisterende tætning, og det kan bringe oliesikkerheden i fare.

Dette kan resultere i, at olien begynder at lække, så snart motoren startes.

Kilmer delte også historien om en tidligere ven, der "fuldstændig ødelagde sin motor" ved at begå denne fejltagelse.

Anvend en lommelygte

Kilmer fortsatte med at forklare den bedre fremgangsmåde for at skifte olie.

"Før du monterer det nye oliefilter, så tag en lommelygte," instruerede han og tilføjede: "Peg lommelygten mod motoren, hvor filteret skal skrues på, og kontroller, om der sidder en tætning fast. Hvis du tager det gamle oliefilter af, og du ser, at der ikke er en tætning, så ved du, at den stadig sidder på motoren et sted."

Kilmer startede sin mekanikerkarriere som 14-årig og begyndte at lave videoer i 2000'erne, hvilket senere gav ham næsten seks millioner følgere.

Dette råd kommer i kølvandet på en anden motor eksperts afsløring af, hvordan en 20p-mønt kan hjælpe bilister med at forblive sikre, når de kører i vådt vejr.