NASA vil lande på en verden 1.300.000.000 km væk fra Jorden med Dragonfly-missionen

29/08/2024 11:02

|

Nicolai Busekist

Foto: YouTube
NASA's Dragonfly-mission, som engang var science-fiction, bliver nu en realitet. Rumfartsorganisationen har nemlig givet grønt lys til den endelige konstruktion.

Mest læste i dag

Den store drone, der er udstyret med otte roterende rotorer, skal udforske Titan, som er Saturns fascinerende måne, der er dækket af oceaner og sandklitter fyldt med metan.

I modsætning til Jorden er Titans søer og have fyldt med metan, og dens sandklitter er rige på organiske komponenter, der er afgørende for liv. Det skriver mediet Techmaniacs.

Dragonfly, beskrevet som en 'dobbelt-quadcopter', skal på en mission, der varer næsten tre år. Under missionen vil den tage afsted og lande flere steder for at undersøge de 'præbiotiske' forhold, der kan have fremmet liv i vores solsystem.

Elizabeth 'Zibi' Turtle, missionens ledende forsker, fremhævede Titans unikke kemi, der gør den til det eneste sted i solsystemet med sådanne egenskaber.

Rumfartøjet, der er planlagt til at blive opsendt i 2028, skal modstå kolde temperaturer på -290 Fahrenheit ved Titans ækvator, hvor det vil bevæge sig gennem omfattende sandklitter.

Målet med Dragonfly-missionen er at opklare mysterierne i Titans miljø og vurdere dens potentielle beboelighed samt se efter mulige tegn på liv.

Dragonflys design bygger på velprøvet teknologi, da dens kameraer er blevet testet på Mars-rovere og et 'Gamma Ray og Neutron Spectrometer', der er brugt på missioner til forskellige himmellegemer.

Fartøjets evne til at navigere i Titans tætte atmosfære understøttes af månens lave tyngdekraft og tætte luft, hvilket muliggør autonom flyvning. Uden det, havde det ikke været muligt at fuldføre denne mission, som NASA længe har arbejdet på.

Den 850 millioner dollars dyre mission er et vigtigt skridt i udforskningen af fremmede verdener, hvor Dragonfly forventes at give banebrydende indsigt i Titans unikke forhold og måske besvare spørgsmål om livets oprindelse i vores solsystem.