"Silke fra silkeorm er i øjeblikket den eneste animalske silkefiber, der kommercialiseres i stor skala med veludviklede opdrætsteknikker," sagde Junpeng Mi, ph.d.-kandidat ved College of Biological Science and Medical Engineering på Donghua University i Shanghai og hovedforfatter til studiet, der blev offentliggjort i tidsskriftet Matter.
"Derfor muliggør brugen af genetisk modificerede silkeorme til at producere edderkoppesilkefibre en storstilet kommercialisering."
Edderkoppesilke er langt stærkere end silke, der naturligt produceres af silkeorme.
For at spinde edderkoppesilke fra silkeorme introducerede Mi og hans team særlige proteingener i silkeormenes DNA, så det ville blive udtrykt i deres kirtler. Det blev gjort ved hjælp af en kombination af genredigeringsteknologi og hundredtusindvis af mikroinjektioner i befrugtede silkeormæg.
Mikroinjektionerne udgjorde 'en af de mest betydningsfulde udfordringer' i studiet, sagde Mi, men da han så silkeormenes øjne gløde rødt under fluorescensmikroskopet, som er et tegn på, at genredigeringen var lykkedes, blev han overlykkelig.
"De exceptionelt høje mekaniske egenskaber ved fibrene produceret i dette studie lover godt for dette felt. Denne type fiber kan bruges som kirurgiske suturer og imødekomme en global efterspørgsel på over 300 millioner procedurer årligt," sagde Mi.
Edderkoppesilkefibrene kunne også bruges til at skabe mere behagelige beklædningsgenstande og innovative typer skudsikre veste, sagde Mi. De kan også have anvendelser inden for smarte materialer, militæret, rumteknologi og biomedicinsk ingeniørkunst.
"Vi er sikre på, at storstilet kommercialisering er på horisonten," sagde han.