Et hold af forskere ved skolens Center for Materials Innovation fandt ud af, at skaldyr som krabber og hummere indeholder et kemikalie i deres skaller kaldet kitin. Dette kemikalie kan bruges til at drive batterier, når det kombineres med zink.
Skaller fra skaldyr fyldt med dette kemikalie bliver typisk smidt ud i store mængder af restauranter, der ikke har noget at bruge dem til. Men forskerne mener, at dette affald kan fungere som en kraftfuld ressource i jagten efter mere bæredygtige batterier.
Lithium-ion-batterier, som er den mest almindelige type batterier fundet i de fleste af vores mobiltelefoner og bærbare computere, kan tage hundredtusindvis af år at nedbryde, efter de er brugt op. Og så har man ikke engang nævnt den ødelæggende miljøpåvirkning, som lithium-udvinding har på vores planet.
Men disse skaldyrsbatterier er biologisk nedbrydelige og kan nedbrydes i jorden efter blot fem måneder og efterlader zink, som kan genanvendes.
University of Marylands studie fandt også ud af, at kitin-zink-batterier var 99,7% effektive efter mere end 400 timers brug, hvilket rapporteres af The Guardian. Disse batterier kan sandsynligvis produceres billigt i stor skala.
I takt med, at verden bevæger sig væk fra forurenende energikilder, som metangas og kul, vil der være brug for masser af billige og miljøvenlige batterier. Skaldyr kan tilbyde en løsning, ligesom vi har et håb om at mindske vores afhængighed af lithium-ion-batterier.
I samtale med The Guardian var Graham Newton, professor ved University of Nottingham, hvor han studerer bæredygtig batteriteknologi, forsigtigt optimistisk omkring opdagelsen.
"Når man udvikler nye materialer til batteriteknologier, er der ofte en betydelig kløft mellem lovende laboratorieresultater og en demonstrabel og skalerbar teknologi," sagde Newton, der ikke er tilknyttet Maryland-studiet, til mediet.