Ekspert afslører: Så ofte burde du gå på ‘tønden’

12/08/2023 08:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et spørgsmål som er blevet stille mange gange, hvor ofte skal man få 'tømt ryggen'?

Mest læste i dag

Hvis du ønsker at finde ud af, hvor tit det er passende at besøge toilettet, så bør du følge med her.

De seneste opdagelser fra undersøgelsen udført af Zoe, The Big IF, har gravet dybt ned i det mysteriøse område af afføring og forsynet os med den afgørende information, vi længes efter.

I en informativ video forklarer Dr. Tim Spector, præcis hvor hyppigt vi bør søge det private rum på toilettet.

Ifølge ham har en undersøgelse afsløret, at 55 procent af mennesker foretager deres tømning en gang dagligt, 32,4 procent går to gange hver dag, og omtrent 10 procent klarer sig med tre daglige besøg.

Nu opstår spørgsmålet: Hvilken gruppe har ret?

Ifølge Dr. Tim er svaret, at de har alle ret. Alt lige fra tre daglige besøg til tre ugentlige besøg betragtes som 'normalt'.

Han bemærker dog også, at nogle deltagere hævdede at skulle besøge toilettet hele fem gange om dagen, mens andre til gengæld kun gjorde det én gang om ugen.

Undersøgelsen påpeger også, at faktorer som væskeindtag, fysisk aktivitet og stressniveau kan påvirke hyppigheden af toiletteture.

Men én faktor, der også har stor indflydelse, er passagetiden gennem tarmene - den tid det tager for maden at blive fordøjet.

Ifølge Dr. Tim er den gennemsnitlige passagetid i Storbritannien 28 timer.

Så længe du holder dig inden for intervallet af 3 til 21 toiletture om ugen, så befinder du dig inden for det, der betragtes som 'normalt'. Dette fremgår af en artikel i LADbible.