Tjeneren forbløffes, da hun læser den besked, som kunden efterlader til hende.

08/07/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Den kvindelige tjener spærrede øjnene op, da hun opdagede beskeden fra kunden.

Mest læste i dag

En aften midt på ugen blev Richard Specht overrasket af en e-mail. Det var en besked, han slet ikke havde forventet, rapporterer Miller Place-Rocky Point Patch.

En tjener fra en ikke-navngiven restaurant havde sendt ham et billede. Billedet viste en kvittering og en seddel, som en kunde havde efterladt til tjeneren efter et måltid.

Men da Richard studerede beløbene nærmere, blev hans øjne spærret op.

Regningen lød på 43,50 dollars (svarende til 300 kroner), men det utrolige var drikkepengene. Kunden havde givet 3000 dollars (svarende til 20.680 kroner), hvilket svarer til at give 6.897 procent i drikkepenge.

Dog skyldtes den store sum ikke en ekstremt ekstraordinær service. Kunden var en fast gæst på restauranten, hvor tjeneren havde arbejdet i årevis. De havde derfor mødt hinanden adskillige gange, og tjeneren havde støttet kunden gennem mange udfordringer.

På sedlen havde kunden skrevet følgende:

"Jeg takker dig for din venlighed og ydmyghed. For nogle år siden havde min lærer i folkeskolen en forfærdelig oplevelse, som inspirerede mig til at gøre dette," begyndte brevet, der blev vedlagt kvitteringen.

Læreren var selvsamme Richard Specht, som tjeneren sendte en e-mail til. Han og hans kone havde for nogle år siden oplevet en frygtelig hændelse, hvor deres knap 2-årige søn druknede i deres baghave. Det fik dem til at oprette fonden Reespecht Life, hvor de opfordrer folk til at udføre gode gerninger til ære for deres søn.

Den generøse giver afsluttede sedlen med at bede tjeneren om at undersøge fonden for at videregive den gode gerning og bad samtidig om, at begge parter forblev anonyme.

Tilbage til Richard Specht, der udmærket ved, hvem den gavmilde kunde er. Han afslører dog ikke kundens identitet, men påpeger, at han ikke er overrasket, når han tænker tilbage på den dreng, han underviste for mange år siden.

Foto: Privat