Stor brøler i Badehotellet: Bemærkede du denne fejl?

05/10/2024 23:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Det kan være svært at holde styr på alt, når man forsøger at skrive en af Danmarks mest populære tv-serier gennem tiden. Derfor sniger der sig også fejl ind hist og her. I dette afsnit er det en sang, der er fejlen.

Mest læste i dag

Denne artikel blev oprindeligt udgivet i 2020.

Spørgsmålet om, hvornår denne sang blev udgivet, synes holdet bag Badehotellet muligvis at have overset. Selvom de normalt stræber efter historisk nøjagtighed i serien, så de ud til at have glemt, at Weyses sang i første afsnit ikke burde være bekendt for ham på det tidspunkt. Handlingen i første afsnit udspiller sig nemlig sommeren 1940, mens sangen først blev indspillet i 1941.

Kom senere til

I første afsnit af Badehotellet synger Hr. Weyse "Take it easy, boy, boy." Det skulle måske have været lettere for ham at synge denne sang, da han faktisk slet ikke ville have kendt den i 1940, hvor første afsnit finder sted. Ifølge Niels Overgård, en jazzblogger på jazznyt.com, ville det have været umuligt for ham at have hørt sangen på et badehotel i provinsen om sommeren 1940. Dette udtaler han til B.T.

Sangen er skabt og sunget af den danske jazzmusiker Leo Mathisen, men han indspillede først "Take It Easy" i 1941.

Uenighed fra "Hr. Weyse"

Holdet bag Badehotellet fastholder dog, at Hr. Weyse kunne have kendt sangen i 1940 og derfor have spillet den. Stig Thorsboe, der sammen med Hanna Lundblad står bag 'Badehotellet', skriver i en mail til B.T.:

"'Take It Easy' er fra 1940. Weyse er en mand med gode forbindelser, så han ville selvfølgelig også have kendt Leo 'The Lion' Mathisen. Og det er en sjov sammenfald, at en af gæsterne spontant råber 'a big one' ved linjen 'smoke a cigar', nøjagtig som på Leos indspilning."

Jens Jacob Tychsen, der spiller rollen som Hr. Weyse, er også af den opfattelse, at Weyse sagtens kunne have kendt sangen. Han skriver i en sms til B.T.:

"Weyse er en stor beundrer af de store amerikanske sange, og han har ofte en evne til hurtigt at få fat i dem. Og da det jo er fiktion, vi arbejder med, kan det tænkes, at det er Leo Mathisen, der har "lånt" den fra Weyse. I hvert fald er det en underholdende afslutning på historien, at det er Weyse, der i stedet har skrevet et af 2. Verdenskrigs helt store hits."