Det er næsten en naturlov at Vild med dans-klunset er glamourøst, men det kan være noget af en udfordring at få det mange glimtende kjoler klar til et show.

Der arbejdes uge ind og uge ud utroligt hårdt bag kulissen i det populære danseprogram. Det siger sig selv at så stor en underholdnings-opsætning kræver en indsats, men noget af det mest udfordrende, kan tilsyneladende være at få gjort de smukke kjoler klar.

Det oplevede de ansatte og Merete Mørkedahl, da hendes smukke perlebelagte røde kjole skulle i gennem en lang, og for de ansattes vedkommende, udmattende proces for at blive klar til showet.

Fem mand havde ifølge B.T. arbejdet i otte timer på at få Meretes smukke jive-kjole klar. 200 rækker med 26 perler på hver, i alt 5.300 perler, skulle pryde skuespillerens kjole, men da hun besluttede sig for at teste kjolen under en generalprøve, gik det helt galt.

Perlerne sprang af kjolen

De mange perler væltede nemlig af kjolen, ifølge Merete selv, fordi de mange perler havde en spids bagside, der skar dem løs i syningen.

” Jeg stoppede med det samme og var vildt bange for, at jeg havde gjort noget forkert. Det viste sig dog, at de nederste perler i rækkerne havde en skarp inderside, som skar alle snorene over. Jeg tror da lige, vi alle mistede farven i hovederne,” – Skriver Merete på sin Instagramprofil.

Det betød at kostumeafdelingen på Vild med dans havde ekstremt kort tid til at få kjolen klar til lørdagens show.

Natarbejde for kostumeholdet

Heldigvis lykkedes det at skaffe et hvidt perlestykke fra en kjole som den tidligere Vild med dans-deltager Vickie Jo havde båret til en dansekonkurrence i Blackpool.

Men eftersom perlerne var hvide, måtte chefkostumedesigner Christina Ramlaus mand, Frits Trøst Andersen bruge fredag nat på at spraymale de hvide perler røde.

” Shit, jeg bøjer mig i støvet for systuen på ‘Vild med dans’. Al hæder og ære til jer og tak for jeres store arbejde uge efter uge,” – Skriver Merete Mørkedahl om episoden.