Meget få ved det: Sådan garanterer du, at din kuffert er den første til at blive udleveret fra flyet

18/07/2023 16:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Hvis du hader at vente på din bagage i lufthavnen, vil du gøre alt for at få processen til at gå en smule hurtigere - og heldigvis er der nogle smarte tricks, du kan prøve denne sommer.

Mest læste i dag

At rejse kan undertiden være temmelig stressende. Du vil sandsynligvis føle bekymring for at gå igennem sikkerhedskontrollen og håbe på, at din kuffert når din destination i god stand, samtidig med at du håber på, at dine medpassagerer også vil være venlige og høflige.

Men rejsende behøver ikke længere bekymre sig om deres bagage. Der er nemlig nogle enkle trin, man kan følge for at sikre, at ens kuffert er den første, der kommer ud på bagagebåndet efter landing.

Selvom det måske virker naturligt for mange mennesker at komme til lufthavnen så tidligt som muligt, var et af forslagene at ankomme så sent som muligt til check-in-skranke. Dette rapporterer Mirror.

I teorien skulle det betyde, at hvis man checker ind sidst, vil ens kufferter blive lastet sidst ombord på flyet, og der er derfor en chance for, at de kommer først ud igen.

"Tasker vil altid blive læsset forrest og bagest på bagagevognene, så hvis man checker ind sidst, vil ens tasker være i den sidste taskevogn," sagde Thomas Lo Sciuto, en bagagearbejder og gateagent i en regional lufthavn i USA.

Dog kan de mere organiserede iblandt os blive panikslagne ved tanken om at forlade check-in til sidste øjeblik, hvorfor dette er blevet døbt som en "højrisikostrategi."

Et andet mindre stressende forslag er at "gate-checke" sin taske, hvilket betyder at aflevere den ved check-in for at få den placeret i lastrummet.

Dette kan medføre yderligere sikkerhedstjek af bagagen og kan nogle gange være forbundet med et ekstra gebyr, men det vil betyde, at din kuffert bliver en af de første, der bliver frigivet i den anden ende - hvilket er ideelt, hvis du har travlt.

Nogle flyselskaber tillader også passagerer at betale ekstra for at få bagagen leveret først, især hvis man rejser på business class eller er en del af en loyalitetsordning – nogle gange vil det endda betyde, at man har en separat bagagekarussel.

En anden smart metode er at bede om et "skrøbelig bagage"-klistermærke til sin bagage, da dette kan fremskynde ventetiden ved bagagekarussellen. Klistermærket påvirker den rækkefølge, hvori taskerne pakkes ombord på flyet.

Bagage, der er mærket som skrøbelig, bliver læsset ind i flyet sidst, hvilket betyder, at den kommer først ud på den anden side. Dette resulterer i mindre tid til at vente ved den frygtede karussel. Det kan også være en god idé at fjerne eventuelle gamle tags fra bagagen og vælge kufferter, der skiller sig ud fra mængden.