Hvis du har været på TikTok i løbet af de sidste par dage, er chancerne for, at du har set Tom Cruise i en række bizarre videoer ganske store.

Skuespilleren er gået viral i løbet af den sidste uge i klip, der ser ud til at vise ham spille golf og lave tryllekunster på det sociale medie Tiktok – Det passer så ikke helt alligevel. Manden i videoerne er nemlig ikke den verdensberømte skuespiller.

På trods af klippenes skræmmende livlige natur, er det ikke klip af Cruise, der laver nogen af ​​disse ting. De er en del af en viral trend, der bruger hans ansigt i en række såkaldte deepfake-videoer – det skriver Unilad.com

I sidste uge optrådte profilen med titlen ‘deeptomcruise’ på Tiktok, hvor han har delt en række deepfake-videoer af Mission Impossible-stjernen, som siden er blevet taget af profilen, men ikke før de blev delt over hele internettet.

En af videoerne ser ud til at vise Cruise udføre et magisk trick, mens han siger – ”Jeg vil vise dig noget magi. Det er den ægte ting – jeg mener, det er alt ægte”

Mens disse bestemte videoer kan ses som harmløse, er eksperter begyndt at rejse bekymringer omkring hvor realistiske deepfake-videoer som helhed er blevet.

”Se denne video af Tom Cruise? Det er ikke Tom Cruise. Det er AI-genererede syntetiske medier, der portrætterer Tom Cruise på en TikTok-bruger ved hjælp af Deepfakes. At se er ikke længere at tro,” – lyder det fra grundlæggeren af Bionic, en kunstig intelligens-app, Mckay Wrigley, der tilføjer:

”Vi er sørgeligt uforberedte på dette. AI-sikkerhed skal bumpes op på vores liste over prioriteter,”

Andre påpeger, at ud over problemer omkring falsk hævnporno og lignende kunne deepfake potentielt bruges i tilfælde af identitetssvindel.

En anden rejste bekymring for, at falske videoer fra religiøse ledere, læger eller enhver, vi stoler på, og som spreder potentielt skadelig information, kunne være utroligt skadelige for samfundet.