Hvordan har den digitale teknologi formet underholdningsindustrien de seneste par år?

31/05/2022 15:02

|

senestdk

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Vores vaner ændrer sig hele tiden, og med forandring kommer nye behov. Bliv klogere på hvordan underholdningsindustrien er blevet påvirket af den digitale udvikling og forbrugernes krav. Det anslås at der er 6,4 milliarder smartphone-brugere på verdensplan, hvilket stiller store krav til både teknologisk kapacitet og internetdækning.

Foto: Pixabay

Online spil og betting fra mobilen, har skubbet på udviklingen og nu kan man følge med i sit favorithold, mens man spiller på det live fra mobilen. Udvalget af spiludbydere er stort, men se for eksempel hvordan Mr. Green har gjort sport og bet til virkelighed. Den digitale udvikling har været eksplosiv og det er særligt kommet mobiltelefon-brugeren til gode, i form af underholdning på et væld af platforme. Nu er det muligt at følge med i sin yndlingsserie på mobilen fra toget, eller læse aviser, høre lydbøger, se instruktionsvideoer- udbuddet er nærmest uendeligt.

Generelt kan man sige at forbrugeren ikke fysisk behøver at bevæge sig til et sted, som bibliotek eller biograf, for at få underholdning - det hele er tilgængeligt på mobilen og dermed langt lettere tilgængeligt. Da underholdningsindustrien altid er på forkant med udviklingen, kommer det spillere til gode, i form af bedre mobile oplevelser med streaming af live sportsbegivenheder og udvidede spillemuligheder. 

På jagt efter sundere vaner eller andre fordele?

Mobilen giver også adgang til offentlige sider, herunder personlig medicinsk information, og på den baggrund kan det være logisk at bruge mobilen til redskab i jagten på sundere vaner. Med geografisk placering og indbygget timer, kan du nemt holde styr på hvor mange skridt du går, eller hvor lang tid du er om en træningsrutine.

Er du ved at køre sur i de samle gamle rytmer, så er der heldigvis masser af inspiration og gode råd i online universet. Det kan også være det er mere en hobby du er ude efter og her kan mobilen også være til gavn.

Der er dog også dem der benytter sig af de store udvalg, til at sammenligne priser og spare penge på deres online handel, eller priser på abonnementer og lignende. For eksempel er der stigende tendens til at hyppige kunder, eller tilmeldte til nyhedsbreve, får information om særlige begivenheder, eller tidlige åbningstider, før andre kunder. Sådan kan moderne teknologi udvikles og smelte sammen med forbrugerens underholdning.

Hvad bringer fremtiden?

En industri i rivende udvikling, med store krav om innovation fra forbrugeren, kan i sagens natur være svær at forudsige, men med udgangspunkt i de nyeste teknologier er det interessant at vende blikket mod VR, eller Virtual Reality. Oftest opleves den virtuelle verden gennem et par digitale briller, der dækker øjnene helt så de filmiske billeder fremstår endnu mere virkelige.

Brugeren kan herefter se en hvilken som helt billedproduktion, mens nyeste tillæg er, at der kan interageres med billederne, som at stå på ski ned ad en bakke, ændre retning med virkelighedstro bevægelser for eksempel. Også mulighederne for at gøre utilgængelige steder, som Himalayabjergene, mere tilgængelige via virtuel virkelighed er mulige. Med tanke på de sundere vaner, bliver det også endnu mere oplagt, at kunne sætte sin mobil i et par briller, og så deltage i for eksempel en boksetræning, eller tur på motionscykel.

Kan dette måske overføres til samtalerum med speciallæger, eller introduktion til træning af en fysioterapeut, er der måske mulighed for at nedbringe ventelister og effektivisere indenfor genoptræning af diverse patientgrupper.

Eller hvad med muligheden for at udføre samme præstationer, som de største legender? Måske forsøge at sætte verdensrekord i 100-meter løb, eller udføre et saksespark på et af verdens største fodboldstadioner?

Digital teknologi har på mange måder formet underholdningsindustrien og vil ganske givet fortsætte med at forbedre og udvikle den.