Dette trick har du brug for - du har skrællet kartofler forkert hele dit liv

27/04/2023 14:22

|

Thea Andersen

Foto: TikTok
Har du skrællet dine kartofler forkert?

Mest læste i dag

De fleste kan nok blive enige om, at det ikke er det sjoveste i verden at skrælle kartofler. Det er kedeligt, hårdt og tidskrævende, især hvis man skal bruge mange af dem.

Men med dette trick kan du på rekordtid skrælle dine kartofler.

TikTok har en kvinde ved navn Jennifer Abernathy delt en video, som nu er blevet set af over ni millioner mennesker. Man forstår dog godt hvorfor, når man ser den.

Mange skræller er designet med et roterbart blad, men det er nok de færreste, der ved hvorfor. Men nu har Jennifer Abernathy knækket koden.

Det viser sig nemlig, at man kan trække skrælleren frem og tilbage uden at løfte den fra kartoflen – eller nogen anden grøntsag for den sags skyld.

- Vidste du, at årsagen til, at kartoffelskrællere er løse, er, at du ikke kun skal skrælle nedad, men også frem. Så du kan skrælle det hele super hurtigt uden at skulle løfte skrælleren, skriver Jennifer Abernathy i videoen, som har chokeret mange.

- Jeg gjorde det forkert. Jeg har løftet den op og ned, skriver en bruger.

- Lige nu sætter jeg seriøst spørgsmålstegn ved alt, hvad jeg gør i livet, lyder det fra en anden.

Ifølge DinSides madekspert, Elisabeth Dalseg, er bladet løst og roterbart, så skrælleren kan bruges af både venstre- og højrehåndede.

- Men det går dobbelt så hurtigt at skrælle på denne måde, siger hun og tilføjer:

- Det fungerer rigtig godt på kartofler, men ikke alle grøntsager er lige velegnede. Hvis du f.eks. skræller hvide asparges, som er sejere, er det bedst at skrælle i én retning og løfte den hver gang.

Uanset hvad er det nok værd at prøve.