Adskilligere seere har klaget: Nu reagerer DR på hitserie

11/09/2023 07:19

|

Nicolai Haugsted

Foto. Shutterstock
Er du blandt dem der oplever problemer med DR's seneste hitserie?

Mest læste i dag

Traditionen tro, kan danskerne følge med i en stjernespækket seriesatsning på DR søndag aften.

Det seneste skud fra stammen er den melankolske fængselsserie "Huset", der blandt andet har Sofie Gråbøl og David Dencik i hovedrollerne.

Men blot to afsnit inde, og det er allerede begyndt at strømme ind med klager fra seerne.

Det oplyser DR til BILLED-BLADET.

Nogle danskere der har siddet spændt og forsøgt at følge med i DR-satsningen oplever nemlig problemer med lyden. DR skal nemlig skrue op, så man kan høre hvad skuespillerne siger.

Og nu reagerer DR på klagerne.

- Ja, vi har desværre fået henvendelser fra seere, der har svært ved at høre, hvad der bliver sagt, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis det nedsætter oplevelsen (...) Vi har med Huset vægtet realismen højt og gjort meget ud af at skabe et råt og klaustrofobiske miljø, som afspejler fængselsbetjentenes udfordringer i fængslet. Det kan gøre at tale i nogen scener kan være svær at fange, og vi anbefaler derfor, at dem der har det sådan, ser serien med undertekster, forklarer DR.

Selvom DR beklager problematikkerne, har de ikke i sinde at skrue op for volumen i seriens resterende fire afsnit, da de vil vedligeholde det realistiske udtryk af portrætteringen af det barske fængselsmiljø.

- Vi håber, at seerne forstår, at vi har valgt det samlede udtryk, det på bedst mulig vis gør oplevelsen af at rent faktisk at befinde sig i et fængsel så stærk og autentisk som mulig, afslutter DR.

"Huset" kan ses på DR1 søndag klokken 20.00, men er ventetiden for meget at klare, kan søndagsafsnittet allerede ses på DR TV fra fredag.