74-årige Maria spillede en svindler et puds efter at have modtaget en venneanmodning på Facebook

11/07/2023 15:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
74-årige Maria bed ikke på, da en svindler forsøgte at narre hende.

Mest læste i dag

74-årige Maria Andersson blev mistænksom, da hun modtog en venneanmodning fra en fremmed person på Facebook.

"Denne person var ekstremt attraktiv og påstod, at jeg var hans sjæleven. Jeg har set en del 'Dr. Phil' og falder ikke for den slags ting," udtaler Maria Andersson til norske Dagbladet.

Den ældre kvinde besluttede sig derfor for at have det sjovt med personen, der søgte en digital venskab.

Hun begyndte med at sende en fødselsdagshilsen til den ukendte person, der udgav sig for at være en 60-årig mand fra den amerikanske delstat Oregon. Manden svarede ved at stille spørgsmål om den 74-årige kvindes økonomiske situation.

"Jeg havde planlagt at fjerne ham som ven efter et par dage, men det varede ikke længe, før jeg besluttede mig for at have det sjovt," siger Maria Andersson.

Hun løj og påstod, at hun havde masser af penge. Det varede ikke længe, før han erklærede sin kærlighed til hende.

"Han skrev, at mine øjne var vidunderlige og at aldersforskellen ikke var et problem," forklarer Maria Andersson, der hverken sendte penge eller flybilletter til sin nye bekendtskab.

"Jeg antager, at hans næste træk ville have været at bede mig om at betale for hans rejse til Sverige eller noget lignende," siger Maria Andersson, der ikke havde planer om at involvere politiet i sagen.

Dog ønsker hun at advare andre kvinder, så de undgår at blive udsat for en ubehagelig og økonomisk belastende oplevelse med en fremmed person på Facebook. "Der er sikkert mange, der falder for fidusen og tror, at de har fundet den perfekte mand," siger hun og opfordrer folk til at tænke sig om, før de accepterer en venneanmodning fra en ukendt og kærlighedssøgende person.