Tips til en mere klimavenlig kost

05/09/2023 11:01

|

Mikkel Preisler

Foto: Pexels
Der er mange, som er interesserede i at få sig nogle flere bæredygtige vaner, da man på den måde kan føle, at man reelt er med til at tage sin del af ansvaret i forhold til den bæredygtige udvikling.

Mest læste i dag

Her kan det for eksempel være, at man vælger at købe mere brugt tøj og brugte ting generelt, at man skærer ned på sin flyrejse. eller at man hopper på cyklen, når man skal noget i nærheden. Men man kan også vælge at fokusere lidt mere på sin kost, hvor der er lidt forskellige ting, man kan gøre for netop at spise mere miljøvenligt. Så det er det, der kommer nogle tips til herunder.

Skær ned på kødet og få frisk, dansk fisk fra fiskebilen

De fleste er nok klar over, at nogle typer kød udleder ret meget CO2, når det produceres, og derfor er kød altså noget, man med fordel kan fravælge eller skære ned på i sin kost, hvis man gerne vil spise mere bæredygtigt. For nogle kan det måske være svært, og derfor kan man til en start vælge blot at skære ned på det eller eventuelt holde sig til nogle typer kød, som ikke udleder lige så meget CO2 som andre. 

For eksempel er det sådan, at fisk ikke skulle være lige så skadeligt for miljøet, så det er muligvis den slags, man skal vælge, hvis man gerne vil have en grønnere kost. Og så kan man jo med fordel vælge at få sin fisk fra en fiskebil, der netop gør det muligt at købe lækker, dansk og frisk fisk. Og det at fisken er dansk gør den selvfølgelig også mere bæredygtig, da der er en masse transport, der ikke er med i processen.

Bliv bedre til at lave mad med lokale råvarer i sæson

Udover at skære ned på kødet kan man også fokusere lidt på de andre råvarer, man bruger. Det giver for eksempel god mening, at det er mere bæredygtigt at spise lokale råvarer, altså noget der er produceret i Danmark, og derudover nævnes det også ofte, at det er mere klimavenligt at spise råvarer der er i sæson. Så nogle af disse ting kan man også tage med sig i overvejelserne om en grønnere kost.