Din fedtprocent er afgørende for din generelle sundhed

01/08/2023 18:43

|

Mikkel Preisler

Foto Shutterstock

Mest læste i dag

Usundt fedt har betydning for dit helbred. På sigt kan det bidrage til alvorlig sygdom bl.a. livsstilssygdomme som knogleskørhed, forhøjet blodtryk samt type 2 diabetes. Men også have betydning for dit generelle funktionsniveau samt din livskvalitet.

Beregn dit BMI tal

Ens fedtprocent fortæller noget om, om du har for meget fedt på kroppen. Fedt som kan være usundt for din krop i længden. Så at se på din fedtprocent med https://bmiberegner.dk kan give dig et godt skub på vej til at fremme din sundhed. Især hvis du under- eller overvægtig. Netop grundet tendens til livsstils sygdomme. Skulle man dog ligge normalt, kan der stadig være grund til at gøre noget ekstraordinært for sin sundhed. For der kan også være andre ting som spiller ind udover ens fedtprocent. Bl.a. om du får dit generelle vitaminbehov og sunde olier dækket igennem din daglige kost. Dertil om du får iltet kroppen nok i det daglige.

Motion er sundt for ens velbefindende

At få iltet kroppen igennem en motionsform man holder af er sundt for både ens psyke og krop. Det bidrager til øget koncentration, afstresning og ligeledes glæde i hjernen og hjertet. Psyke og krop hænger naturligt sammen, så at gøre noget godt for en selv på begge områder øger ens generelle trivsel og velbefindende. Og det er væsentligt også at bevare oppe i alderen, når kroppen sætter naturligt ind med ældning. Netop for at bevare ens kropsstyrke mest muligt.

Usund kost er ikke sundt i længden

Man behøver ikke at være fanatisk for at leve et sundt liv. For overdreven motion er ej heller sundt. Ligeledes ej heller lytte til sin krop, hvis man virkelig har lyst til noget usundt. Men med omtanke for, hvor meget man spiser af usundt i forhold til det sunde, kan man godt til tider synde. Men gør det ikke med en dårlig følelse. At omlægge sin kost til nye og sundere vaner kan godt tage lidt tid. Ligeledes at få mere motion ind i hverdagen. Men du vil hurtigt mærke de sunde tiltag, du fremmer i dit liv.