4 danske aktier til dig, der ønsker at investere i sundhedssektoren

05/10/2021 22:51

|

senestdk

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncør betalt indhold

Er du på jagt efter aktier indenfor medicin, biotech, sundhed og lignende sektorer? Og foretrækker du at investere i danske aktier indenfor disse brancher? Her får du fire forslag til aktier, der i så fald ville kunne passe ind i din portefølje.

Novo Nordisk

Når vi snakker medicinalaktier – om end det er i Danmark eller på globalt plan – er det stort set umuligt at komme udenom Novo Nordisk. Den danske medicinalgigant fokuserer primært på medicin til livsstilssygdomme, herunder særligt diabetes og fedme. Aktien er yderst populær blandt de danske privatinvestorer, og er samtidig det største selskab på den danske børs. Leder du efter en medicinalaktie med både potentiale og stabilitet, kan Novo Nordisk meget vel være den rette.

ChemoMetec

Et alternativ til Novo Nordisk kunne være chemometec a/s. ChemoMetec producerer forskelligt udstyr, der bruges til at tælle celler med, og også til at foretage analyse af cellerne. Selskabet er desuden kendt for at være lidt af en kursraket. I løbet af de første år på børsen så det ikke for godt ud; her faldt aktiekursen med ca. 80%. Siden da har børspiben imidlertid fået en anden lyd, og aktien er steget med over 20.000% (!) siden lavpunktet omkring 2012. I dag leverer ChemoMetec den ene opjustering efter den anden, og kan således være et interessant alternativ.

Bavarian Nordic

Det er næppe gået din næse forbi, at der er solgt milliardvis af vacciner siden coronavaccinen blev frigivet. Det betyder dog ikke, at markedet er mættet; tværtimod må vi forvente, at der bliver brug for coronavacciner i lang tid fremover. Og set i lyset af det er danske Bavarian Nordic et interessant bud på en aktie indenfor sundhedssektoren. Bavarian Nordic er således i gang med at udvikle egen coronavaccine, og har tilmed modtaget støtte fra den danske stat i håbet om, at man kan udvikle en vaccine, der vil være på danske hænder.

AMBU

Sidste sundhedsaktie i denne omgang er AMBU, der gennem de seneste fem år har været på noget af et kursridt, og udviklet sig til en sand folkeaktie. I 2021 er luften imidlertid gået noget af kursballonen, men det kan omvendt vise sig at være en god anledning til at investere i den danske producent af medicinaludstyr. AMBU har dog tidligere vist store kursudsving i begge retninger, så det er – akkurat som med andre aktier – en rigtig god idé at sætte sig ind aktien, inden du begynder at investere i den.