Ville ære helt og vise respekt: Nu er der kaos i gaderne

26/11/2020 14:03

|

Lukas Jepsen

Carrusel Deportivo / Twitter

Mest læste i dag

Den legendariske fodboldspiller og provokatør Diego Maradona døde i en alder af 60

Sorgen har ingen ende ville tage i Argentina, efter det onsdag blev offentliggjort at den legendariske fodboldspiller Diego Maradona var omkommet af et hjerteanfald.

Selv folk der er fløjtende ligeglade med sporten, hvor 22 fuldvoksne mænd render rundt efter en oppustet komave, må næsten have hørt om den lille argentiner.

Om ikke andet så for alle hans udskejelser uden for banen, der blandt andet har involveret et indtag af massive mængder kokain over lange perioder.

Tre dages landesorg

Den 165 centimeter høje argentiner var med, da landet i 1986 vandt VM, og har siden da haft absolut kult og legendestatus i landet, derfor er sorgen også massiv, og der grædes mange salte tåre på åben gade i det sydamerikanske land.

Hvis man skulle være i tvivl om hvor meget Maradona betød for argentinerne, har landets præsident efter nyheden erklæret tre dages landesorg.

Maradonas kiste står nu til skue i Casa Rosada, der er det officielle hjemsted for den argentinske regering, i Buenos Aires. Tusinder og atter tusinder af dybt rørte argentinere har allerede været inde og se kisten.

Politi i fuld beskyttelsesudstyr

Men nu rapporterer flere argentinske medier om voldsomme uroligheder ude foran regeringsbygningen, hvor fodboldfans i sorg kommer i karambolage med politiet.

Den konstant voksende menneskemængde, der vil sige et sidste farvel til hvad der af mange, betragtes som den største argentiner nogensinde, har resulteret i både slag og stenkast efter politiet, fra utålmodige fans, der forsøger at tvinge sig vej frem til kisten.

I sådan en grad, at der nu er store mængder politifolk i fuld beskyttelse og med ”riot shields”, foran bygningen, der skal forsøge at hindre situationen i at eskalere i yderligere grad.