Vilde billeder: Massefødsel af truet dyreart

15/12/2020 12:44

|

Lukas Jepsen

Foto: Wildlife Conservation Society

Mest læste i dag

Set fra luften lignede et af livets store mirakler mest af alt en tallerken med linser der flyver rundt, men det var i virkeligheden fødslen af tusindvis af sydamerikanske flodskildpadder.

Den fine video blev delt af Wildlife Conservation Society, der igennem længere tid har observeret det område hvor de tusindvis af skildpadder blev født, en strand i Brasilien.

Wildlife Conservation Society vurderer at der over to dage i weekenden udklækkede lige under 100.000 babyskildpadder. Ifølge organisationen kunne i alt 92.000 skildpadder tage deres første spæde skridt, og det er dybt opløftende.

” Massefødsler sker, når ungerne udklækkes synkront og kan nå floden sammen. Jo større antal unger, der udklækkes samtidig, jo større chance er der for overlevelse, og risikoen for at blive spist af rovdyr er mindre,” – siger skildpaddeeksperten Camilla Ferrera, der arbejder for Wildlife Conservation Society.

Håber at hjælpe med gentagelse af succesen

 Den gigantiske sydamerikanske flodskildpadde, der bliver over en meter lang og vejer op mod 90 kilo som fuldvoksen, er nemlig en udrydningstruet dyreart.

Wildlife Conservation Society har derfor nærstuderet forholdene omkring den fantastiske massefødsel, lige fra æggene blev lagt, til de små unger kunne se dagens lys for første gang.

Målet har været at lære så meget som muligt om hvad de optimale forhold er for skildpaddearten, så man kan genskabe dem, og forhåbentligt se flere massefødsler i fremtiden.