Vild besked gemt i hjemmefutter: Fængslet i Kina – Hjælp!

23/11/2020 15:41

|

Lukas Jepsen

Arslan Gibadullin / Instagram

Mest læste i dag

En bizar besked, et råb om hjælp er blevet fundet i et par hjemmefutter i Rusland

” Hjælp. Jeg er i fængsel i Kina. Hjælp uighurer,” – Sådan står der på en lille post-it note, som en intetanende russisk mand fandt, da hans nye hjemmefutter fra tøjfirmaet The North Face.

Beskeden har skabt stor forundring, og mistanke om, at The North Face skulle bruge fængselslignende arbejdslejre til at producere deres tøj.

VF der ejer The North Face, har i forbindelse med beskeden været ude og skyde rygter om arbejdslejrene ned.

”VF-selskabet og associerede brands bruger ikke tvangsarbejde I fremstillingen af vores produkter, og fængselsarbejde har ikke været brugt i fremstillingen af nogen af vores produkter,” – Siger VF i en pressemeddelelse.

Beskeden var syet fast i skoen

Ifølge Arslan Gidubullin, der modtog skoen og den mærkelige besked har udtalt sig om episoden til Moscow Times – ”Jeg kom hjem, og begyndte at tage skoene på. Straks da jeg tog hånden op i skoen, opdagede jeg beskeden, der var syet fast i skoen,”

Sedlen er dog ikke blevet verificeret endnu, og der er stor uvished omkring hvorvidt sedlen overhovedet er ægte.

Uighurerne, som der står på sedlen er et folkeslag der primært lever i den nordvestlige kinesiske provins Xinjiang, men ifølge VF har den omtalte sko aldrig været i denne del af verden.

“ Skoen på fotografiet har aldrig været i Kina. Skoene forbrugeren købte, blev fremstillet i Vietnam og sendt direkte fra fabrikken til vores lager i Belgien, for derefter at blive distribueret til Rusland. VF får ikke lavet nogle produkter I Xinjiang regionen,” – Siger virksomheden.