Underskriftindsamling vokser: ’Forbyd hende’

01/03/2021 12:52

|

Redaktionen

Foto: Merelize van der Merwe/Facebook

Mest læste i dag

Mere end 12.000 mennesker har støttet et forslag om at forbyde en trofæjæger, der deler sine fangster på fra Facebook.

Merelize Van Der Merwe, fra Sydafrika, har gjort sig meget upopulær blandt dyreelskere over hele verden, efter at hun delte et fotografi af sig selv med en girafs hjerte - det skriver Unilad.com

Det viste sig snart, at hun selv havde skudt og dræbt dyret, inden hun skar dets hjerte ud som et trofæ.

Til afsky for mange udtrykte den 32-årige Merelize Van Der Merwe, stolthed og glæde over hendes drab og skrev: #Jeg er fuldstændig henrykt over min STORE valentines gave!” sammen med det grafiske billede.

Om Merelize havde regnet med det eller ej, har opslaget skabt stor debat, og ikke mindst vrede, men det forstyrrer ikke trofæjægeren, der mener drabet på den 17-årige giraf var godt for lokalmiljøet.

Hun fortæller nemlig til The Mirror at drabet havde ”skabt arbejde til 11 mennesker den dag”, samtidig med at giraffen ”leverede kød til lokalbefolkningen,”

Van Der Merwe gik faktisk til modangreb mod dyrerettighedsgrupper og fortalte The Mirror, at hun ”ingen respekt” har for dem og henviser til dem som ”mafiaen”

”Hvis jagt er forbudt, bliver dyr værdiløse og forsvinder. Jagt har været med til at bringe mange arter tilbage fra randen af ​​udryddelse. De eneste mennesker, der beskytter disse dyr, er trofæjægere,”

Kigger man på Van der Merwes Facebookside, er man da heller ikke i tvivl. Den 32-årige kvinde har intet problem med at slå dyr ihjel, ej heller at gå til angreb på dyreorganisationer.

Foto: Shutterstock.com

Nu kæmper dyreelskere for, at Van Der Merwes Facebook-side bliver lukket ned, og har indtilv videre indsamlet mere end 12.000 underskrifter på Change.org.

Underskriftindsamlingen beskrives således:

” Merelize van der Merwe (@Merelizevdm) har 80.600 likes og 97.700 følgere på Facebook. På sin side om "offentlig figur" deler dette monster billeder af de truede arter, hun massakrer. Blandt dem er giraffer, elefanter og leoparder. Hun deler også billeder og videoer af sig selv dækket af blod, af døde børn og hende og hendes medbarbarer, der hugger deres ofre op.

Hvorfor tillader Facebook, et formodet sted med familieværdier, dette? I stedet skal de gøre det anstændige: Forbyd hende,”

Det er i skrivende stund uklart, hvad Facebook vil foretage sig i sagen, hvis noget overhovedet.