Ryan Parkinson forsvandt i cirka en time, mens han arbejdede overtid på en BMW-fabrik i Oxford. Det blev rapporteret af The Sun. Efter sin tilbagekomst blev hr. Parkinson irettesat for ikke at have fortalt nogen, at han gik væk - dette benægter han dog - og han blev fyret efter en disciplinær undersøgelse.
Selvom hans første opsigelse blev omstødt efter en appel, blev han derefter fyret for anden gang for at forlade arbejdspladsen uden tilladelse igen, da han gik for at hente en sandwich fra sin bil.
Han har nu med succes sagsøgt sin arbejdsgiver for uberettiget afskedigelse og er blevet tilkendt £16.916 (142.271 kroner) i erstatning og ubetalt løn. Hr. Parkinson hævdede også direkte diskrimination på baggrund af race og race-relateret chikane, men disse elementer i hans sag blev afvist.
De andre ville have kebab
Retten hørte, at hr. Parkinsons supervisor i juni 2018 indsendte en rapport, hvor det blev påstået, at han var "forsvundet fra stedet" under en overarbejdsperiode søndag aften.
Rapporten sagde, at han forsvandt kl. 19.50 og vendte tilbage omkring kl. 20.45 med mad fra Burger King - angiveligt uden at have bedt om tilladelse, og ingen havde bemærket, at han gik. Tre dage senere blev hr. Parkinson udspurgt af cheferne, og han sagde, at han tog afsted, efter at holdet havde afsluttet et projekt og begyndte at diskutere mad.
Han sagde:
"Alle ville have en kebab, og jeg sagde, at jeg ville have en Burger King. Mine kolleger diskuterede, hvad de ville vælge. Jeg sagde, at jeg ville have en Burger King. Jeg gik til Burger King og bestilte mad, mens jeg sad i min bil og spiste indtil kl. 20.30."
Efter at have ringet to gange til en kollega omkring kl. 20.30 blev han informeret om, at hans kolleger havde arbejdet igennem deres pause, da kebaben ikke var kommet.
Fyret for anden gang - hentede sandwich i bilen
Efter opkaldet fortalte Ryan, at han derefter tog det, der var tilbage af hans Burger King-måltid, og vendte tilbage for at lede efter de andre. Her blev han konfronteret af sin overordnede og fik at vide, at han skulle have nævnt, at han var på vej - hvilket han hævder, at han gjorde.
"Jeg vendte tilbage til arbejdet og gik efter en time, men jeg var ikke glad, da en anden fyr havde været væk i over en time, og ingen ledte efter ham," tilføjede han.
En disciplinærhøring fandt sted i maj 2019, og han blev fyret, men efter at have appelleret blev det ændret til en sidste skriftlig advarsel, da fyringen blev anset for "temmelig hård".
Men da han vendte tilbage til arbejdet, blev han øjeblikkeligt suspenderet for en ny anklage om at forlade stedet uden tilladelse. Denne gang havde han forladt arbejdspladsen for at gå til den tilhørende parkeringsplads og hente sin madpakke fra sin bil.
Hr. Parkinson indgav derefter en klage og følte, at suspensionen var en "hård og uretfærdig reaktion" og "hævngerrig og grundløs".
I november blev han fyret for igen at forlade stedet uden tilladelse, og han bragte sine arbejdsgivere for retten.
Ingen procedure på plads
"Der var ingen beviser for, at [GI Group] havde nogen procedure på plads for at opnå tilladelse til at forlade stedet eller for at underrette en overordnet om at forlade stedet. At forlade et sikkert område i et par minutter for at besøge en bil på virksomhedens parkeringsplads, når det ser ud til, at mange andre medarbejdere gjorde præcis det samme, selvom det ikke blev undersøgt af [GI Group], blev ikke betragtet som en grov forseelse," står der i dommen, der tildelte ham £16.916 (142.271 kroner) i erstatning og ubetalt løn.
Alle hans andre påstande blev afvist, og domstolen konkluderede, at der "overhovedet ikke var bevis" for racisme.