Tobaksrygning forbudt i privat hjem: Cannabis er i orden

04/12/2020 15:47

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den amerikanske by San Fransisco på USA´s vestkyst har vedtaget en ny lov, der gør tobaksrygning i private hjem forbudt, men ikke cannabis.

Den grønne langstilkede plante har været op til debat som aldrig før ved det amerikanske valg i november måned.

Loven vedtaget i San Fransisco betyder at det nu er ulovligt at ryge i ejendomme, hvor der er mere end fire lejligheder, men cannabis er altså tilladt at ryge i de gældende bygninger.

Det har skabt stor debat og til dels lige så stor utilfredshed. Specielt i et land hvor borgerne generelt er meget optagede af at holde staten ude af private hjem, kan sådan en lov skabe kæmpe debat.

En milliard kroner om måneden

Ved valget i november var cannabis på stemmesedlerne i store stater som New Jersey og Arizona, og der er nu 15 amerikanske stater hvor cannabis er lovligt i hvad amerikanerne kalder ”recreational use” – altså noget der kan købes lovligt med mere eller mindre samme restriktioner som alkohol.

En af forgangsstaterne er Colorado i Midtvesten, hvor der i øjeblikket sælges lovligt cannabis for mere end en milliard kroner om måneden, i de såkaldte ”dispensarys” der både producere og sælger egne produkter.

Cannabis er lovligt enten på lige fod med alkohol, eller til medicinsk brug i , i alt 35 amerikanske stater.