Tjeneren må næsten gnide sig i øjnene, da hun ser den besked, som kunde efterlader til hende

18/09/2023 20:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Den kvindelige tjener spærrede øjnene op, da hun opdagede beskeden fra kunden.

Mest læste i dag

En onsdag aften modtog Richard Specht en uventet e-mail, ifølge Miller Place-Rocky Point Patch.

En tjener fra en ikke-navngiven restaurant havde sendt ham et billede, der indeholdt en kvittering og en håndskrevet note, som en kunde havde efterladt efter en middag.

Men da Richard nærmere undersøgte beløbene, blev han overrasket. Regningen lød på $43,50 (svarende til 300 kroner, red.), men det utrolige var drikkepengene. Kunden havde efterladt $3.000 (svarende til 20.680 kroner, red.), hvilket svarer til en fantastisk drikkepengeprocent på 6.897.

Det bemærkelsesværdige var, at dette store beløb ikke skyldtes en exceptionel serviceoplevelse. Kunden var en stamgæst på restauranten, hvor tjeneren havde arbejdet i årevis. De havde mødt hinanden mange gange, og tjeneren havde støttet kunden igennem mange udfordringer.

På den vedlagte note havde kunden skrevet: "Tak for din venlighed og ydmyghed. Min tidligere folkeskolelærer havde for nogle år siden en forfærdelig oplevelse, der inspirerede mig til dette."

Den nævnte lærer var ingen anden end Richard Specht selv. Han og hans kone havde for nogle år siden oplevet en frygtelig tragedie, da deres knap 2-årige søn druknede i deres baghave. Dette traume motiverede dem til at oprette Reespecht Life-fonden, som opfordrer folk til at udføre gode gerninger til minde om deres søn.

Den gavmilde kunde bad tjeneren om at undersøge fonden og videregive den gode handling, samtidig med at han bad om at forblive anonym.

Richard Specht, der er klar over kundens identitet, vælger at holde det hemmeligt, men han mindes den unge dreng, han engang underviste, og føler sig ikke overrasket over denne gavmilde handling.

Foto: Privat