Syv personer smittet med Frygtet dødelig virus: Smitter fra dyr til mennesker

21/02/2021 14:24

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den frygtede fugleinfluenza er tilsyneladende på vej til at sprede sig igen, og sygdommens høje dødelighed bekymrer eksperter.

Skulle man, mod alle odds, på nuværende tidspunkt ikke være træt af stærkt smitsomme virussygdomme, kunne man meget vel blive det nu.

Ikke nok med at coronavirus har haft store dele af verden i sit klamme greb over det sidste års tid, så begynder den frygtede og dødelige fugleinfluenza, også kaldet H5N8 – Det skriver TV 2.

I Rusland er syv personer konstateret smittede med den dødelige virus, i forbindelse med deres arbejde på en fjerkræfarm, og det er første gang at denne type virus er registreret i mennesker.

Der er dog heldigvis stadig meget lang vej til, at fugleinfluenzaen bliver et problem på globalt plan, som vi har oplevet det med corona.

Det er nemlig yderst sjældent at H5N8 smitter fra dyr til mennesker. Faktisk så sjældent at danske sundhedsmyndigheder har påstået at det slet ikke kan lade sig gøre. Det har desværre ikke været tilfældet.

Om end smitte mellem dyr og mennesker, i forbindelse med denne virus er yderst sjælden, skal den alligevel tages meget alvorligt – det fortæller Lars Erik Larsen, professor ved Institut for Veterinær og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.

”Højpatogen fugleinfluenza er kendetegnet ved en meget høj dødelighed hos både fugle og mennesker. Det er op til 60 procent, der dør af det,” – fortæller han til TV 2.