Sygdomsadvarsel udsendt: Vær opmærksom, hvis du planlægger at rejse hertil

12/09/2023 14:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En række rejsende er vendt tilbage fra ferie med en alvorlig sygdom. Nu advarer sundhedsstyrelse om rejser dertil.

Mest læste i dag

Rejsende, der snart planlægger at besøge Tyrkiet, er blevet advaret på grund af en alvorlig sygdomsepidemi, der er brudt ud. Rapporter indikerer, at denne tilstand er blevet påvist på forskellige populære feriedestinationer i landet og er knyttet til tilfælde af Salmonella-infektion.

Ifølge Wales Online har der været en igangværende undersøgelse i kølvandet på opdagelsen af næsten 250 tilfælde af gastrointestinal infektion, som er blevet registreret af NHS. Mange af disse tilfælde blev konstateret blandt personer, der havde nydt en ferie i Tyrkiet. Den britiske sundheds- og sikkerhedsmyndighed (UKHSA) har identificeret grupper af Salmonella-stammer, som de mistænker som en fælles kilde til smitte.

Flertallet af de berørte personer havde boet på hoteller i Antalya-regionen i Tyrkiet. Undersøgelsen blev iværksat efter påvisningen af 241 bekræftede tilfælde.

Smittet på hotel

Undersøgelsen afslørede, at mange af de smittede havde opholdt sig på all-inclusive-hoteller, hvor måltider blev serveret som buffet, og gæsterne havde adgang til at tage, hvad de ønskede. UKHSA har dog endnu ikke identificeret den nøjagtige kilde til infektionen og advarer derfor rejsende, der planlægger at besøge Tyrkiet, om at udvise ekstra forsigtighed.

Da myndighederne endnu ikke har truffet specifikke foranstaltninger på grund af manglende viden om kilden til infektionen, opfordres rejsende til at tage forebyggende skridt på eget initiativ. Ifølge rapporter var 56 procent af de tilfælde, der blev registreret i Salmonella-udbruddet, mænd med en gennemsnitsalder på 29 år.

En talsperson for UKHSA udtalte: "Der er rapporter om tilfælde fra forskellige hoteller i Tyrkiet, og de fleste af de ramte personer har rapporteret at have spist en bred vifte af forskellige fødevarer på deres hotel som en del af deres all-inclusive feriepakke."

Talspersonen tilføjede: "Da kilden til sygdommen endnu ikke er blevet identificeret, og efterforskningen stadig er i gang, opfordrer UKHSA folk til at tage essentielle sikkerhedsforanstaltninger for at reducere risikoen for gastrointestinal infektion, mens de rejser i udlandet. Dette inkluderer omhyggelig håndhygiejne, især efter toiletbesøg, og inden man tilbereder eller indtager mad.

UKHSA rådgiver også rejsende til at vælge nyligt tilberedt mad, som serveres varm, og at foretrække frugt, der kan skrælles, såsom bananer og appelsiner. Derudover bør pasteuriserede mejeriprodukter som yoghurt, mælk og ost foretrækkes. Personer, der oplever gastrointestinale symptomer, bør undgå at tilberede mad eller servere drikkevarer til andre, indtil de er symptomfri."