Solgte Kia med 10 års garanti: Forhandleren endte med at fortryde det

28/08/2023 13:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En bilejer har fået usædvanligt meget for pengene, da vedkommende købte en bil af mærket Kia med 10 års garanti.

Mest læste i dag

Det er almindeligt, at fabriksnye biler ofte leveres med flere års garanti, da det sjældent sker, at biler går i stykker før de har tilbagelagt 2-300.000 kilometer.

Som et eksempel, tilbyder Kias biler i Danmark en garanti på op til syv år, og der har tidligere været tilfælde, hvor bilfabrikanten i USA har tilbudt så meget som 10 års garanti på nye biler. Dog er det sandsynligvis et tilbud, de har valgt at genoverveje.

En bilentusiast fik en usædvanligt god handel, da de i 2012 købte en Kia Sorento. Dette beretter The Drive ifølge det danske bilmagasin Boosted.

I løbet af de næste 10 år formåede ejeren at køre næsten én million kilometer i bilen, og det er indlysende, at sådanne strabadser medførte behov for flere reparationer.

Faktisk opnåede den tilfredse Kia-ejer utrolige 203 olieskift og fik installeret ni nye motorer i bilen, uden at skulle betale en eneste krone – alt blev dækket af garantien.

Det vil sige, at bilen i gennemsnit kun har tilbagelagt cirka 108.000 kilometer pr. motor, der blev udskiftet. Der er ingen tvivl om, at Kia-ejeren nød godt af garantien, da det ellers ville have været en yderst dyr fornøjelse at opretholde bilen.

Udover de mange olieskift og nye motorer, har garantien også omfattet 20 skylninger af gearkassen og udskiftning af hele fire gearkasser, hvilket er usædvanligt mange reparationer – selv når man tager højde for bilens kørselsmængde.

En mekaniker, der arbejder på værkstedet, der har serviceret bilen, har forklaret, at dette sandsynligvis skyldes, at ejeren har udnyttet garantien til det yderste, hvilket resulterede i ekstremt høj kørsel og hård behandling af bilen.

En sådan tilgang har sandsynligvis kostet Kia en del penge, og værkstedet har haft travlt med reparationer. Det er muligt, at dette har fået bilfabrikanten til at revurdere længden af garantiperioden.