Søko udsat for politisk mishandling: Har fået skåret ”TRUMP” i ryggen.

12/01/2021 10:34

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En søko er blevet centrum for stor opstandelse og forargelse i USA, efter det er blevet opdaget at endnu ukendte gerningsmænd har skåret ordet ”TRUMP” i blokbogstaver på dens ryg.

Der findes mange måder at vise sit politiske budskab. Derfor er beslutningen om at inddrage uskyldige dyr i processen også ganske uforståelig.

Ikke desto mindre, det er præcist hvad der er sket i den amerikanske delstat Florida. Her har man opdaget en søko, eller manatee som amerikanerne kalder det, der er blevet udsat for grov mishandling, i det en eller flere ukendte gerningsmænd har skåret ordet ”TRUMP” ind i ryggen på det forsvarsløse dyr.

Det er New York Times der har bragt historien.

Foto: Fox News

De politiske bølger går i forvejen højt for tiden i USA, og fordi søkoen er delstaten Floridas officielle vand-pattedyr, for sådan et skal man jo have. Derfor ser mange det et nærmest direkte angreb på delstaten, såvel som den stakkels søko, hvorfor sagen også gerne ses opklaret hurtigst muligt.

Nonprofitorganisationen Center for Biodiversitet i Florida har derfor udlovet en dusør på 5.000 dollars, til personer der kan hjælpe med opklaring af sagen.

” Det er hjerteknusende at se, hvordan denne manatee er blevet genstand for ubehagelige og kriminelle handlinger,” – Siger Jaclyn Lopez, der er direktør for centeret, og fortsætter:

” Det står klart, at hvem end der står bag forbrydelsen mod denne forsvarsløse, blide kæmpe, er i stand til at udføre alvorlig vold, og vedkommende må derfor pågribes hurtigst muligt,”

Elizabeth Fleming, fra Defense of Wildlife i Florida støtter op om Lopez udtalelser:

” Denne afskyelige handling går ud over grænserne for det, der betragtes som både grusomt og umenneskeligt. Vi vil gøre alt i vores magt for at kunne finde, arrestere og dømme denne kujon.

De skyldige kan se frem til op mod 60 dages fængsel og i værste tilfælde en både på 50.000 dollars.