Snart er det slut: Populært bilmærke afslutter produktionen af disse modeller den 1. januar 2024

04/11/2023 07:25

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Inden længe er en æra forbi.

Mest læste i dag

Mange større virksomheder arbejder seriøst på at forbedre deres miljømæssige bæredygtighed. Selv i en verden, der præges af teknologiske fremskridt og økonomisk vækst, har virksomhederne erkendt vigtigheden af bæredygtighed som en måde at positivt differentiere sig over for forbrugerne.

Denne bevægelse mod bæredygtighed har ført til betydelige forandringer, og nu har et velkendt bilfirma også taget skridtet med.

Volkswagen har netop annonceret, at de i december i år vil stoppe salget af nye ikke-elektriske personbiler i Norge. Denne beslutning blev officielt meddelt som en markering af 75-års jubilæet for Volkswagens tilstedeværelse i Norge og markerer en betydelig ændring i bilproducentens strategi.

Dette betyder også, at det snart vil være slut med at sælge helt nye benzin- og dieselbiler i Norge.

Dette er rapporteret af det norske medie E24.

"Det kan virke usædvanligt at markere denne milepæl ved at fjerne ikoniske modeller fra vores sortiment, men det har været et ambitiøst og betydningsfuldt initiativ gennem tiden," udtaler Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Volkswagen-importøren Harald A. Møller AS.

Som en symbolsk afsked med fossile brændstoffer vil den sidste Volkswagen Golf blive bestilt ved årets udgang. Denne beslutning, der markerer en æraafslutning, falder præcist 10 år efter registreringen af den første fuldt elektriske Volkswagen på norske veje.

Volkswagen-importøren anerkender elbilernes succes i Norge og påpeger, at flere faktorer har medvirket til, at elbiler er blevet vel modtaget:

"Dette skyldes sandsynligvis nordmændenes ønske om miljøvenlige løsninger, det brede udvalg af elbiler i alle segmenter og også politikernes vilje til at give attraktive incitamenter," udtaler Ulf Tore Hekneby.

I september blev den elektriske Volkswagen ID. 4 den næst mest solgte bil i Norge, hvilket understreger den stigende popularitet af elbiler i landet.