Skræmmende tendens stiger: 40 millioner gjorde det sidste år

11/02/2021 10:25

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I 2020 blev der solgt lige under 40 millioner skydevåben til privatpersoner i USA. Det er en ny rekord, og intet tyder på at tallet vil falde fremover.

Det kan som dansker til tider være svært at forstå, hvorfor det nogen steder i USA er lige så nemt at købe et professionelt automatisk skydevåben, som det er at købe en flaske vin.

Selvfølgelig med den forskel at du skal pakke vinen væk, når du først har købt den, fordi alkohol i offentligheden er strengt forbudt. Det er mere end hvad man kan sige om våbenlovgivningen i visse delstater, hvor det kræver en minimal indsats at få tilladelse til, at bære sit våben til fuldt offentligt skue i en park.

Og netop dette syn, af våben som en del af det offentlige billede, er der noget der tyder på at amerikanerne i stadig højere grad skal forholde sig til.

I 2020, blev der nemlig købt flere skydevåben end nogensinde før i ’de frie og modiges land’. Hele 39.695.315 skydevåben blev slynget over disken i amerikanske våbenforretninger, og intet tyder på at den tendens ændrer sig lige foreløbigt – Det skriver USA Today.

Mediet beretter om et studie fra UC Davis School of Medicine, der konkluderer to årsager til den bekymrende tendens: Coronapandemien og den stigende usikkerhed i det amerikanske samfund.

At der er en stigende usikkerhed i USA, har man i den grad kunne se under det tumultariske præsidentvalg, der undervejs resulterede i et mindre forsøg på statskup, og på den måde hænger frygten og indkøb af våben da sammen.

Men hvad det er, ved coronapandemien der har gjort, at amerikanerne føler et større behov for skydevåben, er svært at sige.

Tallene taler dog sit eget tydelige sprog. Bare i januar måned blev der ifølge tal fra FBI købt over 4,1 millioner skydevåben. Forsætter de tal hele året ud, vil der for andet år i træk, blive slået en trist rekord i USA.