En vietnamesisk man hyldes som en helt efter at have formået at gribe et lille barn, der faldt fra en altan på 12. etage.

Det skriver Unilad.com

Søndag den 28. februar ventede Nguyen Ngoc Manh på at aflevere en pakke til en lejlighed i et højhus i Hanoi. Da han sad i sin lastbil, kunne han høre et barns gråd og en kvindes skrig over ham – ikke noget han tænkte videre over.

Virkeligheden var dog langt værre.

På en 12. etagers altan omkring 164 meter oppe i luften vaklede en lille pige på kanten til tilskuere i andre bygninger og på gadens store rædsel.

Manh klatrede op ad en 6 m væg mellem sin lastbil og lejlighedskomplekset, hvor det lille barn dinglede.

Han forklarede til Anninhthudo: ‘Straks sprang jeg ud af bilen og forsøgte at klatre op på væggen til bygningen ved siden af. Jeg klatrede op på taget omkring to meter højt for at finde en måde at støtte hende på,”

Han fortalte også til VN Express International: ”Jeg så, at hun kunne falde ned på det metalliske tag på huset, der bruges til at opbevare elektriske generatorer til bygningen, så jeg forsøgte at klatre oven på det. Jeg klarede det, men kunne ikke stå fast, da taget var skævt,”

Da det lille barn styrtede ned til jorden, gled Manh faktisk. Utroligt nok lykkedes det ham stadig at fange den lille pige efter at have kastet sig fremad.

Manh sagde: ”Heldigvis faldt pigen i min hånd. Jeg krammede pigen, men så blod strømme ud af hendes mund, jeg var meget bange,”

Han tilføjede: ‘Hun lignede så meget mit barn derhjemme. Jeg var så forvirret, kun i stand til at fortælle hende … jeg er her nu. ‘

Barnet græd ikke, da Manh greb hende. Efter at være blevet ført til National Children’s Hospital, fandt lægerne, at hun havde lidt en forvredet hofte, men ingen andre skader.

Manh selv, forstuvede armene i hændelsen, men han var ikke i stand til helt at slappe af, før han fik ham til at se sin egen datter. ‘Først da jeg krammede mit barn i skødet, lindrede jeg min frygt, min datter er i samme alder som hende,’ sagde han.

Siden den utrolige heltegerning er Manhs sociale medier blevet bombarderet med tusinder af mennesker, der reagerer på hans modige handling, hvor mange kalder ham en helt og endda donerer penge.

”Jeg ser mig ikke som en helt. Jeg vil bare gøre godt … nogle har sendt mig penge via mit telefonnummer. Dette desorienterer mig. Jeg vil ikke modtage penge, som jeg ikke har tjent af mig selv,” – siger han om donationerne.