PostNord leverede Ellenores pakke til den forkerte: HUN tvinges nu til at betale 1200 kroner

05/08/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Svenske Ellenore Sundström er godt træt af PotNord.
En 35-årige mor havde bestilt en pakke til levering via PostNord. Men i stedet for pakken fik hun en kæmpe regning fire måneder senere.

Mest læste i dag

Tre til fire dages leveringstid.

Når man afgiver en ordre online, er det typisk, at der går et par dage, før pakken leveres ved døren.

Men for svenske Ellenore Sundström blev ventetiden tæt på fire måneder, og i stedet for en pakke modtog hun en regning fra PostNord, ifølge svenske Expressen.

35-årige Ellenore Sundström fra Färgelanda, der ligger i den nordvestlige del af Sverige, bestilte hårextensions fra et svensk firma tilbage i 2017.

Da pakken ikke dukkede op som planlagt, bad hun sin bank om at stoppe betalingen, indtil leveringen blev klaret. Hun besluttede derefter at købe varen et andet sted, da hun forventede at returnere den første ordre.

Men i juni, fire måneder efter hendes første bestilling, modtog hun en regning på cirka 1.200 kroner fra et inkassofirma.

Det viste sig, at en anden person havde modtaget pakken ved at forfalske hendes underskrift. Så selvom pakken i princippet blev modtaget, havde hun ikke betalt for den, hvilket fik firmaet til at kræve deres penge.

"Jeg har fået en kopi af kvitteringen, som jeg har underskrevet. I min verden er det et brud på aftalen, når nogen forfalsker min underskrift," siger Ellenore Sundström til Expressen.

Da hun ringede til PostNord, indrømmede de, at de havde givet pakken til den forkerte modtager. Men de opfordrede alligevel hende til at betale for pakken for at undgå yderligere gebyrer.

"Jeg blev meget irriteret. Jeg ved ikke, om pakken er gået tabt, eller om nogen har stjålet den. Jeg troede, jeg havde nogen form for forbrugerbeskyttelse," siger Ellenore Sundström til avisen.

PostNord undskyldte skriftligt fejlen over for Ellenore Sundström, men det ændrede ikke på, at det er firmaet, der skal dække omkostningerne for den mistede pakke på forbrugerens vegne i Sverige.

Da firmaet allerede har modtaget betaling for forsendelsen, viser de ingen interesse i sagen, hvilket efterlader Ellenore Sundström med en meget dårlig oplevelse af PostNord.

"Jeg arbejder selv i transportbranchen, og hvis man begår en fejl, vil man gøre alt for at hjælpe kunden. Her blev jeg blot sendt rundt til forskellige instanser, og til sidst orkede jeg det ikke mere," siger hun til Expressen.