"Please, kaptajn, please": Krydstogtpassagerer blev efterladt, mens de tiggede

25/05/2024 08:41

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
For to passagerer blev drømmekrydstogtet til et mareridt. Skibet forlod havnen i Bari uden dem, fordi de kom for sent.

Mest læste i dag

Det er nok det værste mareridt for passagerer om bord på et krydstogtskib. Dette blev til virkelighed for et par. På et ni-dages krydstogt fra Trieste til Istanbul, havde MSC Splendida et stop i den italienske havneby Bari.

Efter landgangstiden var udløbet, stod det 333 meter lange krydstogtskib klar til afgang fra kaj 11 i Bari. Præcis til den planlagte afgangstid sejlede skibet af sted. Men to gæster blev efterladt på land og måtte se på, mens skibet forlod havnen uden dem. Kaptajnen tog tydeligvis afgangstiden meget seriøst.

"Kaptajn, vent på os. De kan gøre det, hvis de vil," råbte manden ved havnen i Bari, da han bemærkede, at MSC Splendida sejlede uden ham og hans kone. Ifølge det italienske medie La Repubblica forsøgte manden desperat at stoppe skibet.

Angiveligt var parret kun et par minutter forsinket til kajen. Andre krydstogtpassagerer filmede det klare mareridt og lagde videoen på TikTok.

"Please, kaptajn, please," kan man høre den bedende mand sige igen og igen. Men kaptajnen lod sig ikke påvirke.

Kommentarer viser delte meninger

Kommentarerne til videoen viste delte meninger om scenariet. Nogle brugere var chokerede over kaptajnens tilsyneladende ekstreme punktlighed.

"Vi ville alle have været desperate! Kufferter, penge, krydstogt betalt, og så bliver man efterladt," skrev en bruger.

Andre brugere viste forståelse for kaptajnens handlinger. "Krydstogtet har en tidsplan, og den skal overholdes," kommenterede en.

Ifølge rapporten udtalte havnemyndigheden sig også til La Repubblica. De beklagede hændelsen og sagde, at 'denne historie gør os virkelig meget ondt'.

At vende om er næsten umuligt

Havnechefen beskrev videre, at det er næsten umuligt for krydstogtskibe at vende om. De har en stram tidsplan, som skal følges. Dertil kommer høje omkostninger ved havneophold.

Hvad der skete med det efterladte par, vides ikke. Men det er sikkert, at de knap 4.000 andre passagerer sandsynligvis nåede deres næste stop til tiden og vendte rettidigt tilbage til skibet ved deres næste landgang.