Pædagog tog mad der alligevel skulle kasseres: Nu er hun fyret

27/04/2021 10:16

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Det kan være svært at forstå, at institutioner skal kassere så meget mad, hver eneste dag. Alt der ikke bliver spist eller kan genanvendes, skal direkte i skraldespanden.

Det kunne en børnehavepædagog fra Sverige ikke helt forlige sig med, så hun besluttede at tage noget af det mad, der alligevel skulle kasseres, med hjem.

Det skulle hun dog aldrig have gjort, for nu er hun blevet fyret af kommunen. Efter 30 års ansættelse.

Pædagogen blev taget i at tage rester med hjem i november måned.

"Jeg har kun taget mad med hjem, der alligevel ville have været smidt ud," fortæller den afskedigede kvinde ifølge avisen Sydsvenskan.

Det var i slutningen af ​​november, at en børnehavepædagog i Malmö blev taget med mad i en pose. Maden kom fra børnenes frokost, og skulle alligevel være smidt ud.

Bliver fyret efter 30 års ansættelse

Efter først at have modtaget en irettesættelse, valgte børnehaven til sidste at fyre kvinden. Fagforeningen har krævet kvinden genansat, men kommunen har valgt at følge børnehavens linje.

Kvinden bliver således fyret efter næsten 30 års tjeneste i et job, hun fortæller, at hun elsker.

Ifølge kommunen er det ligegyldigt, at maden alligevel skal smides ud.

"Man kan godt sige, at det er modstridende, men jeg synes, det er et meget stort moralsk spørgsmål. Reglen er, at vi ikke spiser madrester," fortæller Peter Wahlström, der er uddannelseschef for førskoleadministrationen i Malmø.

Således bliver det at tage mad med hjem til tyveri, og derfor er den ansatte blevet fyret.