Overvågning i soveværelset afslører gentagende mønster: Nu vil konen skilles

24/07/2023 10:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
En kinesisk kvinde har fået nok af sin ægtemand gennem 30 år, fordi han behandler hende virkelig skidt. Men kun når han sover.

Mest læste i dag

Ægteskab indebærer et liv fyldt med kompromisser, og det er ikke altid nemt at være to sammen på alle tidspunkter.

Efter 30 års ægteskab har en kinesisk kvinde fået nok, og nu vil hun skilles fra sin 60-årige ægtemand med efternavnet Wu, ifølge britiske Daily Mirror.

Kvinden er dybt frustreret over, at manden opfører sig voldsomt i søvne ved at slå og sparke hende. Det har været sådan i flere år, og nu er det blevet så slemt, at hun ikke længere ønsker at være gift med ham, selvom han naturligvis ikke kan kontrollere det.

Parret bor i byen Taichung i den vestlige del af Taiwan, og problemerne i sengen begyndte for 10 år siden, da manden først begyndte at tale i søvne.

Men det var ikke kun snakkeriet, der holdt konen vågen. Fem år senere begyndte ægtemanden også at uddele slag og spark under dynen, hvilket ramte konen hver eneste nat.

Situationen var så forfærdelig, at konen nu har fået en beskyttelsesordre mod manden. Derudover truede hun ham med skilsmisse, hvis han ikke straks søgte hjælp på en søvnklinik.

Da manden endelig blev indlagt på Kuang Tian General Hospital, blev det afsløret, at han led af en alvorlig søvnforstyrrelse.

Foto: YouTube

På dansk kaldes denne lidelse for REM-søvnadfærdssyndrom, og det estimeres, at 0,5 procent af den danske befolkning lider af denne særlige søvnforstyrrelse.

Lidelsen går kort sagt ud på, at den person, der drømmer, udlever sine drømme fysisk ved at slå ud, sparke, tale eller råbe i søvne.

Sygdommen er ikke farlig for patienten, da de ikke er klar over deres adfærd under søvnen. Dog kan lidelsen være en indikator for mere alvorlige lidelser såsom narkolepsi eller Parkinson's sygdom.

Der findes medicin, der kan dæmpe lidelsen og de voldelige anfald, men ellers kan man minimere problemet ved at ændre sine sovevaner eller sovestilling.

For kvinden var det tydeligt, at hendes ægtemand led af søvnforstyrrelsen, og lægerne har nu ordineret ham medicin, der giver ro om natten, så konen igen kan lægge sig ved hans side i ægtesengen - og sende skilsmissepapirerne tilbage.