Ny vaccine mod Omikron skal nu testes på 3.000 personer

17/02/2022 10:49

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

NYE vacciner: Moderna vil være den første til at prøve sin Omikron Covid-vaccine i Storbritannien

MODERNA vil prøve sin Omikron booster-vaccine på 3.000 mennesker i Storbritannien.

Det bliver det første store britiske studie, der bruger en vaccine, der ikke er baseret på den oprindelige Wuhan-stamme af virussen.

Det amerikanske firma Moderna vil være det første til at afprøve deres Omikron-booster-vaccine i Storbritannien

Sundhedsminister Sajid Javid siger: "Storbritannien er førende i verden, når det kommer til forskning og udvikling af vacciner og medicin.

"Jeg opfordrer alle, der er berettiget til at deltage i denne vitale forskning og spille deres rolle i at beskytte landet i de kommende år, mens vi lærer at leve med Covid-19."

Moderna-forsøget vil teste den nye vaccine som en tredje eller fjerde dosis og vil blive leveret til 29 hospitaler over hele England, Skotland og Wales.

Raske frivillige på 16 år og ældre vil være berettiget til forsøget, så længe de ikke har haft Covid siden november 2021.

De må heller ikke have fået en vaccine inden for de seneste tre måneder, men skal have fået to doser, så den nye vaccine kan bruges som en tredje eller fjerde boosterdosis.

Det amerikanske firma redesignede vaccinen, efter at test viste, at de originale vacciner ikke giver god beskyttelse mod at fange Omikron, fordi den er så muteret.

Undersøgelser viste, at beskyttelsen mod Omikron fra de nuværende vacciner begynder at aftage efter et par måneder, selv med en booster.

Professor Andrew Ustianowski fra National Institute for Health Research siger: "Vi har set fra Omikron-varianten, hvordan nogle eksisterende vacciner kan beskytte mindre godt mod nye varianter.

"Fortsat forskning i, hvilke vaccinekombinationer der virker bedst, er afgørende for at hjælpe os med at forblive beskyttet."

Det kommer, da eksperter ved UKHSA kontrollerede Covid-undersøgelser og fandt ud af, at det at blive vaccineret halverer risikoen for tilstanden.

Omkring 1,3 millioner briter har stadig symptomer mere end en måned efter at have fået konstateret Covid, men at have blot et enkelt stik kan forhindre det.

Dr. Mary Ramsay, vaccinechef ved UKHSA, siger i følge The Sun: "Vaccination er den bedste måde at beskytte dig selv mod alvorlige symptomer, når du bliver smittet og kan også hjælpe med at reducere den langsigtede bivirkninger."