Mor til fire med kritik til TUI efter nødflugt fra Rhodos

11/08/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Katherine Waldemar Brown, der er mor til fire, kritiserer TUI.

Mest læste i dag

En ferierejsende, som blev nødsaget til at flygte fra de voldsomme brande på Rhodos, hyldede de lokale for deres uselviske hjælp, men udtrykte skarp kritik overfor rejsearrangør TUI, da de evakuerede blev pålagt omkostninger for 'dyre sandwicher' under hjemrejsen.

Katherine Waldemar Brown, en 55-årig kvinde fra Swansea, udtalte ifølge Mirror:

"Indbyggerne på Rhodos forsynede os med måltider i flere dage uden omkostninger. Da vi steg ombord på flyet, burde de have meddelt: 'De, der er blevet evakueret, bedes træde frem.'"

"Samtidig blev der solgt sandwicher til priser op til 60-70 kroner. Jeg brugte £40-50 (350-435 danske kroner). De lokale – selv midt i ødelæggelsen og bekymringen – gjorde alt i deres magt for at hjælpe. Rejsebureauerne var fuldstændig fraværende."

Katherine, som var på ferie med sine fire børn i alderen 17 til 23 år, måtte forlade sine kufferter bag sig under flugten. Nu har hun delt billeder af kufferterne, som bekymrede lokale har fundet og opbevaret.

"Mange personer er slet ikke klar over, at deres ejendele er blevet fundet, hvilket er årsagen til, at jeg forsøger at gøre opmærksom på det," udtalte hun.

Familien blev evakueret fra Atlantica Dreams Resort i det sydøstlige Rhodos lørdag.

Katherine fortæller, at de ikke modtog nogen form for information, men de græske landsbyboere var "fantastiske" efter evakueringen, og de endte med at tilbringe natten på gulvet i en folkeskole.

"Håndklæder blev anvendt som tæpper, og en lille skare af græske kvinder dukkede op med kasser og kasser af mad. Det var en bemærkelsesværdig gestus," delte hun og fortsatte:

"En kvinde græd og omfavnede mig, og sagde: 'Vi er så kede af det, vi er virkelig kede af det'. Jeg fortalte hende, at der ikke var brug for at undskylde. De havde forberedt sandwicher, æg, kager og havde endda anskaffet indpakket mad."

Katherine var på rejsen med sin familie, inklusiv hendes fire børn: 19-årige Ollie, 23-årige Imogen, og tvillingerne James og Tara, som begge er 17 år gamle.

TUI udtalte, at de vil refundere moderen. En talsperson fra TUI UK&I sagde:

"Vi forstår, hvor stressende og udfordrende det har været for dem, der måtte forlade deres hoteller og afbryde deres ferie på grund af brandene på Rhodos. Vores hold har arbejdet uophørligt for at yde støtte, og vi har tilkaldt flere repræsentanter for at hjælpe, så snart situationen forværredes.

De har gjort deres bedste i vanskelige og komplekse omstændigheder og har samarbejdet tæt med de lokale myndigheder, der stod for den øjeblikkelige evakuering. Vi arrangerede hurtigt alternative hoteller til de berørte kunder og har fået hundredevis af personer sikkert hjem. Vores team vil kontakte alle berørte kunder ved deres tilbagevenden."