Mor kaldt 'monster' for at ville fjerne sin søns modermærke i ansigtet - Sådan ser han ud i dag

04/08/2023 19:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den 33-årige mor blev kaldet et 'monster', fordi hun ønskede at få fjernet sønnen modermærke i ansigtet.

Mest læste i dag

33-årige Brooke Atkins blev stigmatiseret som et 'monster', da hun ønskede at fjerne sin lille søns modermærke i ansigtet ved hjælp af laserterapi. Modermærket var en stor belastning for sønnens helbred, og han led af gentagne anfald.

Men nu deler Brooke Atkins en opdatering på sociale medier, hvor hun fortæller, at hendes søn Kingsley, der nu er 18 måneder gammel, har været anfaldsfri i en hel måned.

"Dette er det længste, han har været uden anfald siden september sidste år. Vi ved, at det ikke vil vare evigt, men vi værdsætter de små sejre, når de kommer!" skrev den stolte mor på Instagram.

Lille Kingsley blev født i januar 2022 med et stort 'portvinsmodermærke' på halvdelen af hans ansigt. Bekymret over de mulige bivirkninger besluttede Brooke og hendes partner Kewene Wallace at få det fjernet ved hjælp af laserbehandling, som rapporteret af Mirror.

Portvinspletter, der skyldes unormal udvikling af blodkar i huden, er normalt ikke noget at bekymre sig om, og omkring tre ud af hver 1000 børn har dem. Dog kan pletter, der påvirker den øverste del af ansigtet, være forbundet med grøn stær, der kan føre til blindhed, og Sturge-Webers syndrom, som kan forårsage anfald og påvirke hjernens funktion. Kingsley blev diagnosticeret med begge dele.

"Den eneste måde at behandle en portvinsplet er ved hjælp af laserbehandlinger, og den mest effektive laser til det kaldes Pulsed Dye Laser. Da han blev født, blev vi henvist til Queensland Children's Hospitals dermatologiske og vaskulære afdeling, hvor den første behandling blev organiseret, og de forklarede os mere detaljeret, hvorfor laser var vigtig," siger Brooke og fortsætter:

"Formålet med laserbehandlingerne er ikke at 'fjerne' modermærket, men i stedet at bevare en sund hud og forhindre yderligere skade på området."

Hendes lille drengs modermærke begyndte som en lille plettet plet, men det blev hurtigt mørkere over tid.

Nu, halvandet år senere, er pletten næsten forsvundet, og hans risiko for helbredskomplikationer er også blevet reduceret.

På tidspunktet for laserbehandlingen talte Brooke om den 'shitstorm', hun blev udsat for, efter at have delt opdateringer om sin søns tilstand på TikTok, hvor mange kritiserede hende og kaldte hende et "monster" for at vælge at behandle sin søn.

Sidste måned afslørede Brooke, at hun og hendes partner selv tvivlede på, om de gjorde det rigtige for deres barn, men nu er de taknemmelige for, at de kom igennem den vanskelige proces.

"Det hele var hårdt, men fortryder vi det? Absolut ikke. Vi ville ikke vente [til Kingsley var ældre], vi ville gøre det med det samme, så han ikke ville huske det," fortæller en glad og lettet Brooke.