Mette ville betale kontant hos supermarked - det kom hun hurtigt til at fortryde

30/10/2023 13:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En ganske almindelig dag med en ganske ualmindelig oplevelse.

Mest læste i dag

Selvom der i samfundet cirkulerer færre og færre kontanter, forbliver det stadig et betalingsmiddel, som butikker er forpligtede til at acceptere.

Ikke desto mindre kom 55-årige Mette i en uheldig situation, da hun forsøgte at betale med kontanter i det norske supermarked 'Kiwi':

"Hverken før eller siden har jeg stået over for noget lignende," afslører hun i et interview med Lierposten ifølge den norske nyhedsportal sosialnytt.

Og det er forståeligt, at Mette blev forvirret, for da hun lagde pengene på disken, blev hun truet med en politianmeldelse.

På supermarkedskædens dør, som tidligere også var velkendt i Danmark, stod der tydeligt 'kun kort, ingen kontanter'.

Dette var en regel, som Mette ikke var klar over, da hun besøgte butikken for at købe nogle småting.

Ved kassen blev hun overraskende informeret om, at kontanter ikke blev accepteret som betalingsmiddel.

Mette påpegede korrekt, at lovgivningen kræver, at virksomheder skal acceptere kontanter, hvilket tvang medarbejderen til at konsultere en kollega.

I mellemtiden tog Mette varerne og pengene og forlod butikken. Dette fik den anden medarbejder til at reagere voldsomt ved at true med at anmelde hende til politiet.

Oplevelsen bekymrer også Kiwi's kommunikationschef, Kristine Aakvaag Arvin, som på det kraftigste beklager den ubehagelige situation, Mette oplevede.

Derudover har hun lovet at gennemgå virksomhedens interne politikker og understreger, at det hele var en beklagelig misforståelse, der forhindrede kunden i at betale kontant.

Lovgivning

Det skal bemærkes, at ifølge centralbankloven er sedler og mønter lovpligtige betalingsmidler. Forbrugerrådet har tidligere haft flere tilfælde, hvor virksomheder og endda hospitaler har nægtet at acceptere kontant betaling.