Mand nægtet udlandsrejse, da hans efternavn er 'for groft' til pas

02/10/2024 08:45

|

Nicolai Busekist

En britisk mand er blevet forhindret i at rejse til udlandet, da hans efternavn anses for at være for groft til at stå i et pas.

Andre læser også

For nogle år siden besluttede Kenny Kennard at ændre sit navn for sjov. Han fik et kørekort under sit nye navn Fu-Kennard, men hans plan gik i vasken, da han blev informeret om, at hans nye navn ikke ville blive accepteret i et pas.

Fu-Kennard ændrede sit navn i 2016, men blev nægtet et nyt pas i 2019, da hans gamle udløb, fordi hans nye navn 'kan forårsage anstød'. Han appellerede HM Passport Office's afgørelse tre gange , men indenrigsministeriet nægtede at ændre beslutningen.

Fu-Kennard forklarede, at han ikke ønskede at ændre sit navn igen og indså, at han aldrig ville kunne rejse udenlands på ferie.

"Nu er jeg uden penge og uden pas - som en fange i mit eget land. På den ene side finder jeg det hele sjovt - det gør alle mine venner også. Men jeg har også svært ved at tro, at navnet kan opfattes som andet end sjovt og lidt latterligt. Det er bare en joke," sagde han ifølge NZ Herald.

"'Fu-Kennard' er ikke stødende, og jeg protesterer mod, at de nægter mit valgte navn."

Det er ikke første gang, han har ændret sit navn. Han ændrede det første gang til 'Coco Kenny', da han var 16 år gammel, men blev tvunget til at ændre det, efter han kom i hæren som 19-årig, fordi det var 'umodent'. Men efter otte års tjeneste besluttede han, at der skulle en ny ændring til.

De officielle retningslinjer lister en række 'navne, der kan forårsage forargelse eller anstød', der kan klassificeres som 'uacceptable' og derfor ikke er egnet til et pas.

Disse inkluderer 'brug af bandeord, seksuelt eksplicitte referencer, upassende religiøse konnotationer, er vulgære, stødende eller injurierende over for en person, bruger en levende eller død persons navn, som kan forårsage offentlig bekymring'.

"Dette gælder for både fonetisk og faktisk brug af ord, der udgør en del af eller hele navnet," lyder det også i de gældende retningslinjerne.