Mand fik bøde for ikke at have sele på korrekt: En lille detalje kan potentielt redde ham fra straffen.

17/09/2023 08:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Queensland Government
En mand udfordrer en bøde på 1.161 USD (8.000 danske kroner) for ikke at have sin sikkerhedsselen fastspændt, da han hævder, at et kamerafejl overså en afgørende nuance.

Mest læste i dag

Selvfølgelig bør der pålægges en bøde for at undlade at bruge sikkerhedsselen. Den pågældende mand hævder imidlertid, at passageren i hans bil faktisk havde sikkerhedsselen på, på trods af at et CCTV-kamera angiveligt viste noget andet.

Gavin Storkey blev pålagt en betydelig bøde, efter at et vejkamera havde fanget et billede af en passager, der syntes at have sikkerhedsselen skjult under armen, mens de kørte på Pacific Motorway i Gold Coast, Australien.

Selvom Storkey påstår, at passageren havde selen korrekt placeret over armen, hævder han også, at det viste billede var af dårlig kvalitet og ikke nøjagtigt afspejlede selenes position.

Episoden fandt sted, da Storkeys kone kørte en vens søn hjem en eftermiddag, og de blev fanget af CCTV-kameraet.

Storkey delte sine tanker med 7NEWS.com.au: "Min kone havde ingen anelse om det, og så modtog vi bøden i posten. Jeg husker, at jeg sagde: 'Det ser ud til, at du er blevet fanget, vi skal bare betale den'."

Storkey er en tidligere pilot med 15 års erfaring i kabinen, og som følge heraf betragter han sig selv som en meget opmærksom person på detaljer.

Han fortsatte med at sige: "Da jeg kiggede nærmere på billedet, tænkte jeg: 'Det er noget galt her'. Han havde en mørkeblå slips på, som ikke engang var synligt på billedet. Det viste knuden, men resten af slipset var usynligt. Hvis et mørkeblåt slips kan forsvinde på billedet, kan en mørk sele også forsvinde."

Storkey påstår, at han havde to muligheder: enten at betale bøden eller tage sagen til retten, og han besluttede at vælge det sidste.

Han forklarede: "Jeg har ikke noget andet valg. Jeg vil ikke betale bøden."

Sikkerhedssselekameraer er udbredt i hele Queensland og bruges til at opfange chauffører og passagerer, der ikke bruger sikkerhedsseler korrekt eller slet ikke bruger dem. Ifølge Queensland-regeringen tager disse kameraer flere billeder af hvert køretøj ved hjælp af kunstig intelligens til at opdage lovovertrædelser som brug af mobiltelefoner eller undladelse af at bruge sikkerhedsseler.