Malurt i vaccine-bægeret: To med allergiske reaktioner efter coronavaccine

09/12/2020 12:05

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

England var det første land til at godkende og bruge de nye coronavacciner og påbegyndte således vaccinationerne i starten af denne uge. Allerede nu er der dog blandede tilbagemeldinger.

Tirsdag kunne en 90-årig kvinde kalde sig det første menneske i verdenshistorien til lade sig vaccinere mod corona.

Verdenspressen var til stede, Premiere minister Boris Johnson kiggede forbi, og alt synes for en gangs skyld at være positivt. Noget der sjældent er tilfældet med coronanyheder.

Nu er der så også noget der tyder på at man ikke skulle tage glæderne på forskud, hvert fald ikke i alt for høj grad.

Advarsel til folket

Britiske myndigheder har nemlig måtte komme med en advarsel om, at folk der tidligere har haft betydelige allergiske reaktioner, ikke bør modtage den nye vaccine fra Pfizer i øjeblikket.

Det sker efter at to af de personer der tirsdag som nogle af de første, oplevede en allergisk reaktion på vaccinen, og det har fået myndighederne til hurtigt at advare.

”Som det er normalt med nye vacciner, har MHRA (lægemiddelmyndigheden, red.) rådet ud fra et sikkerhedshensyn, at folk med en betydelig historik med allergiske reaktioner ikke modtager denne vaccine, efter to folk med en betydelig historik med allergiske reaktioner reagerede negativt i går. Begge er ved at komme sig,” – Udtaler professor Stephen Powis der er national sundhedsdirektør i det britiske sundhedsvæsen.

Ud over de to allergiske reatktioner, har der dog intet været om negative bivirkninger, og det to personer er heldigvis, allerede nu i bedring igen.