Lille dreng gav alle sine penge til hjemløs: Hvad der fulgte, var fantastisk

25/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
En femårig dreng skabte en smuk kædereaktion, da han valgte at give alle sine penge til en hjemløs mand.

Mest læste i dag

En mand ved navn Justice Smith har på Facebook delt en bemærkelsesværdig historie, der har grebet tusindvis af mennesker og fremkaldt utallige 'likes', kommentarer og delinger. Det er ikke svært at forstå hvorfor, da historien berører hjertet dybt.

I denne delte beretning beskriver Justice, hvordan hans femårige søn udførte en handling, der udløste en kæde af smukke begivenheder.

"Hjemme fra tandlægen, bemærkede min femårige søn og jeg en hjemløs mand på midterrabatten. Øjeblikkeligt ønskede jeg at give ham nogle penge, men desværre havde jeg ingen kontanter på mig. Jeg sendte ham blot et smil og et nik," begynder historien, som fortsætter:

"Min søn, Justus Mateo, lagde også mærke til denne mand."

Justus og hans far, Justice / Foto: Facebook

Historien fortsætter med at beskrive, hvordan Justus ikke kunne lade den hjemløse mand i stikken.

"Uden tøven insisterede Justus på, at jeg skulle give manden de 30 cent (svarende til 2,20 kroner), som han havde i sin lomme. Det var næsten som om, han kunne læse mine tanker," forklarer Justice i sin beretning. Historien afslører også, at faren besluttede sig for at give de småpenge til den hjemløse mand med ordene:

"Selvom jeg beklagede mig og forklarede, at jeg ikke havde kontanter på mig, så var min søn bag i bilen mere end villig til at give alt, hvad han havde. Han var netop fyldt fem år!"

"Det var utroligt. Et smil spredte sig på den hjemløse mands ansigt og lyste hele vejkrydset op. Han vendte sig mod Justus og sagde: 'Må Gud velsigne dig, lille mand! Mange tak,'" fortsætter beretningen. Den beskriver derefter:

"Vores søns ægte og venlige handling udløste en kædereaktion bag os, da trafiklyset skiftede til grønt midt i myldretiden. Det var ikke en kædereaktion af utålmodige dyt, men derimod en kædereaktion af medbilister, der sænkede farten for at give den hjemløse mand penge, før de fortsatte gennem krydset."

"Det var utroligt at se, hvor mange bilister der rullede vinduet ned i sidste øjeblik for at give noget til denne mand. Hvem kunne have forestillet sig, at det skulle være vores femårige søn, der ville starte en sådan velsignelse?" tilføjes der i beretningen, som afsluttes med:

"Intet kunne matche klarheden i fremmedens smil i det øjeblik, undtagen solen - og endnu mere bemærkelsesværdigt, det større smil på vores lille drengs ansigt! Jeg er dybt taknemmelig for, at han deler sin mors hjerte."

Denne beretning, som først blev delt på Facebook i oktober 2021, har stadig den samme rørende skønhed, som den havde på det tidspunkt.