Koldblodigt mord: Skrækbilleder viser mor, søn og datter dør, da nådesløse russere skyder mod familier

07/03/2022 08:47

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

KOLDBLODIGT mord Skrækbilleder viser mor, søn og datter dø, da nådesløse russere skyder efter familier, der flygter fra Ukraines blodbad

En mor og hendes to børn var blandt de døde, da nådesløse russiske tropper skød mod familier, der flygtede fra blodbadet i Ukraine.

Mindst otte mennesker blev dræbt, da missiler regnede ned over hundredvis af skrækslagne lokale, da de løb over en bro for at undslippe bombardementet af Irpin nær Kiev.

Løbende med et barn i armene gør denne mand et desperat forsøg på at undslippe IrpinKredit: Reuters
Røg stiger, mens en mor og datter flygter for deres liv

Skaller regner ned under, hvad der skulle være en våbenhvile for at give civile mulighed for at undslippe.


Kufferter og en kæledyrsbærer lå strøet tæt på ofrenes kroppe efter et bombardement fra Rusland

Og titusinder forblev fanget i den belejrede havneby Mariupol, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, brød en våbenhvile for anden dag i træk.

Mandag morgen erklærede Rusland en våbenhvile i byerne Kyiv, Mariupol, Kharkiv og Sumy, på plads fra kl. 10:00 Moskva-tid (7:00 GMT).

Despoten fortsatte også med at forsøge at kvæle Ukraine ved at gå efter infrastruktur, da hans tropper ødelagde en lufthavn og lukkede for et vandkraftværk og et atomanlæg.

Efter angrebet i en videotale sagde Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyy: "De prøvede bare at komme ud af byen. For at flygte. Hele familien. Hvor mange sådanne familier er døde i Ukraine?

"Vi vil ikke tilgive. Vi vil ikke glemme. Vi vil straffe alle, der begik grusomheder i denne krig."

I en henvendelse til de russiske styrker bag angrebet sagde Zelenskyy: "Der vil ikke være noget roligt sted på denne jord for jer. Bortset fra graven."

Chokerende optagelser af strejken, der dræbte familien, der menes at være en pige på otte år og hendes bror med deres mor, blev optaget af journalister.

Det menes, at en ven af ​​familien også blev dræbt i strejken.

Et dusin soldater hjalp folk med at bære tasker over en bro over floden Irpin, da de blev tvunget til at sprede sig af indkommende missiler.

En soldat fortalte en journalist, hvordan hjerteknuste familier havde forsøgt at bringe deres døde børn ud af byen, da missilet ramte ind i vejen kun få meter væk.

Lægerne skyndte sig over vejen for at hjælpe familien, men moderen og hendes to børn blev dræbt øjeblikkeligt.

Kun faderen og familiens hund - gøende af rædsel i en lille transportør - overlevede.

Rystende billeder taget i kølvandet viser lig draperet under lagner med deres dyrebare kufferter ved siden af ​​dem.

Og andre billeder viser fire lig spredt ud i vejkanten, mens to soldater passer på dem.

Verdens ledere fordømte gårsdagens forfærdelige scener, og Boris Johnson diskuterede de "barbariske angreb" i et opkald med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy.

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken erklærede: "Vi har set meget troværdige rapporter om bevidste angreb på civile, som ville udgøre en krigsforbrydelse."

Desperate beboere i det belejrede Mariupol kæmpede på den femte dag uden vand eller strøm, efter at en evakuering mislykkedes, ligesom den gjorde i lørdags.

Det britiske forsvarsministerium bekræftede, at Putins styrker havde lovet at lade folk undslippe – men endnu en gang genoptog russisk beskydning, før flygtninge kunne tage afsted.