Julie fangede dette øjeblik fra sin ferie på kamera: Fik gåsehud da hun opdagede den skjulte fare

15/09/2023 14:38

|

Sebastian Ilsøth

Et velvoksent rovdyr gemmer sig på dette billede, blot få meter fra den intetanende fotograf. Foto: Julie Sundukova.
Kan du se, hvad der kunne have kostet den 37-årige kvinde livet?

Mest læste i dag

Fotografen Julie Sundukova troede, at hun havde taget en række uskyldige billeder af den smukke natur under sin ferie på Madagaskar. Men da den 37-årige russiske kvinde overførte sine billeder til computeren efter hendes hjemkomst, blev hun overrasket, som TV2 Norge rapporterer.

I 2016 besøgte Julie Sundukova naturparken Andasibe på den afrikanske ø og optog billeder under sit ophold. På ingen tidspunkt var hun opmærksom på, at hun ikke var alene.

Først da hun var tilbage i Rusland og zoomede ind på et af billederne fra naturparken på sin computer, gik det op for hende, hvad der virkelig var sket. Et velvoksent og yderst farligt rovdyr havde været tættere på hende, end hun nogensinde havde forestillet sig.

Ikke desto mindre var dyret utrolig dygtigt til at smelte sammen med sine omgivelser, og Julie opdagede ikke farens nærhed. En såkaldt nilkrokodille var skjult blandt de grønne blade kun få meter fra, hvor hun havde taget billedet.

"Du kan tro, at jeg blev overrasket, da jeg pludselig så et krokodilleøje på skærmen. Her indså jeg, hvor tæt jeg havde været på en af naturens mest formidable rovdyr," deler Julia Sundukova med TV2 Norge.

I den store røde cirkel ses krokodillens hoved, og i den lille cirkel er halen. Foto: Julie Sundukova.

En nilkrokodille kan nå en længde på op til seks meter og veje op til 1000 kilo. Den findes i floder og søer i hele Afrika, inklusive Madagaskar. Nilkrokodillen på billedet ser ud til at tilhøre den store kategori, da dens hale strækker sig langt væk fra dens hoved.

Nilkrokodiller er kendt for at være frygtindgydende menneskeædere og dræber årligt op til 200 mennesker.

Heldigvis for den russiske kvinde er nilkrokodiller kendt for at sole sig og slappe af om dagen, og de går først på jagt om natten, hvor uopmærksomme fisk ender som krokodillebytte.