Jeg giver aldrig min søn is, og jeg er foruroliget over, at nogle forældre tillader deres børn at spise det

15/09/2023 17:49

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Kan du forstå hendes tankegang?

Mest læste i dag

En mor i London har valgt at dele hendes årsager til at give sin etårige søn Jasper udelukkende vegansk kost, og hvorfor is 'bekymrer' hende.

Annabel Fenwick Elliot, en 36-årig kvinde bosiddende i London, fortæller, at hendes etårige søn Jasper er sund og rask, aldrig har været syg og har opnået alle de nødvendige udviklingsmilepæle.

Selvom hun altid forventer, at både sundhedsfagfolk og offentligheden vil stille spørgsmål ved hendes søns kostvalg, har hun hidtil ikke modtaget kritik fra nogen.

"Jeg starter Jasper på en plantebaseret kost, indtil han er gammel nok til at forstå hvorfor," delte Annabel.

"Efter det kan han træffe sine egne valg om, hvad han vil spise. Jeg vil blive overrasket, hvis han ender med at elske dyr og ikke vælger at være veganer, fordi han vil være så velinformeret om det."

"Men måske vil det ikke betyde noget for ham, og så vil jeg være helt okay med det. Måske bliver han en jæger (jeg har enorm respekt for jægere - de dræber dyret i naturen og spiser kødet, hvilket jeg ikke ser noget galt i). Alt, hvad jeg ønsker, er, at folk har al den nødvendige information. Hvis du ikke selv ville gøre de ting ved dyrene, som industrien gør, så betal heller ikke nogen andre for at gøre det for dig. Det er budskabet, jeg ønsker at præge ind i min søn."

Blev veganer, da hun opdagede sandheden

Annabel hævder, at kunstig insemination af køer, der har deres kalve taget fra dem, er det mest foruroligende aspekt af dyreproduktionsindustrien for hende, og hun betragter det som værre end at spise kød. Hun forklarer, at hvis hendes forældre havde delt sandheden om dyreprodukter med hende, ville hun straks være blevet veganer.

"Jeg har altid elsket dyr, så det er utroligt, at det tog mig så lang tid at forstå sammenhængen her. Jeg stoppede med at spise kød i 2011," forklarede moderen. "Men at lære sandheden om mælkeproduktionen gennem dokumentaren 'Earthlings' var det mest chokerende. Du kan ikke være vegetar af etiske årsager og stadig spise mejeriprodukter. Det er så meget værre end kødindustrien. Jeg var så knust over, at jeg måtte opgive ost."

Annabel er blevet en stærk modstander af mejeriindustrien og har endda delt en TikTok-video, hvor hun forklarer, hvorfor hun aldrig vil give sin søn Jasper is. Hun forklarede, at det er 'bekymrende' for hende, hvordan is ofte serveres til børn uden forældre, der er opmærksomme på, hvordan den produceres.

Hun sagde: "Det gør mig virkelig trist og vred. Alle disse børn spiser noget, der kommer fra sådan et grusomt, mørkt sted, og de har ingen idé om det, normalt fordi deres forældre heller ikke er oplyste."

"Vi lærer vores børn at være venlige og blide mod dyr, samtidig med at vi giver dem produkter fra dyr, der har lidt ufattelig mishandling. Det kræver meget selvbeherskelse for mig ikke at sige til mødre, jeg kender: 'Vil du have, at din hund eller kat skal leve som en fabriksopdrættet ko? Nej? Så lad være med at købe is!'"

"Jeg prøver ikke at belære folk om dette, medmindre de spørger, men jeg ville ønske, at det blev undervist i skolerne - inklusive grufulde optagelser og alt."

Det får Jasper i stedet

Det, Jasper spiser i stedet I stedet for kød, æg og mejeriprodukter nyder Jasper en bred vifte af veganske fødevarer.

Til morgenmad får han havregrød, kokosyoghurt, kanel, chiafrø og svesker, mens Annabel tilbereder måltider med kartofler, søde kartofler, ærter, gulerødder, silketofu, kikærter og bønner til hans frokost og aftensmad. Han får også hendes brystmælk og veganske babysupplementer.

Når Jasper er gammel nok til at forstå det, vil Annabel give ham muligheden for at vælge, om han vil være veganer eller ej. I mellemtiden råder hun andre forældre, der overvejer at opdrage deres børn som veganere, til at blive så oplyste som muligt.

"Du skal for eksempel sørge for at supplere med vitamin B12," sagde hun. "Og det er fint at give dit barn falske kyllingenuggets og mælkefri is - det smager fantastisk og er umuligt at skelne fra de ægte varer. Men vigtigst af alt, vær ærlig, når de stiller dig svære spørgsmål om, hvor maden kommer fra. De er aldrig for unge til at få fakta."

Kilde: Mirror