Ild ved atomkraftværk: Beredskabsstyrelse melder ud om stråling over Danmark

04/03/2022 07:50

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Beredskabsstyrelsen melder nu ud, efter at der natten til fredag har været ild ved atomkraftværket,

Nu melder beredskabsstyrelsen ud, at der over Danmark og Grønland måles stråling som der altid bliver gjort.

I et tweet skriver de:

Vi er i tæt kontakt med internationale partnere og relevante danske myndigheder. Vi strålingsovervåger som altid DK og Grønland 24/7/365, og vi udarbejder løbende prognoser for simulerede uheld på kernekraftværker. Følg @BRSSNordstrom og @iaeaorg for løbende opdateringer.

Natten til fredag har Ukraine meldt om brand i deres atomkræftværk påsat af de russiske styrker.

Ukraine er i besiddelse af Europas største atomkræftværk, og hvis en brand tager fat, vil det kunne få alvorlige konsekvenser.

Natten til fredag var der flere meldinger om brand i Ukraines atomkraftværk.https://f4991cf653c5561d9394c1e39a01f280.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, siger, at han informerede lederne af USA, Storbritannien, EU og Det Internationale Atomenergiagentur om den alvorlige trussel om atomkatastrofe.

– Hvis der er en eksplosion – det er enden for alle. Enden for Europa. Evakueringen af ​​Europa, lyder det fra præsidenten i en følelsesladet tale sendt ud midt om natten. – Kun en hurtig handling fra Europas side kan stoppe de russiske tropper. Tillad ikke Europas død på grund af en katastrofe ved et atomkraftværk, siger han og opfordrer politikere og borgere til at presse den russiske ledelse til at stoppe russiske tropper.

Boris Johnson har også reageret på branden ved atomkraftværket han ønskede natten til fredag FN’s sikkerhedsråd hastindkaldt.

Flere steder fra blevet der anmodet om, at beredskabsstyrelser skulle kunne tilgå området, for at få sluttet branden. Det var i første omgang ikke lige til, men senere på natten meldte Ukraine ud.

Ukraine meldte tidlig fredag morgen at branden omkring atomkraftværket er under kontrol og slukket.https://f4991cf653c5561d9394c1e39a01f280.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html